EXCLUSIV/ Valentin Velcea: “XI-le meu ideal”

0
109

Cel care a dus pe Poli pina in finala de vis impotriva Rapidului, Valentin Velcea, considera ca este dificil de facut comparatie intre jucatori din generatii diferite si a alcatuit un “11” ideal format din fotbalisti din Liga I si din stranieri, precum Mutu sau Chivu. Velcea a mers pe un sistem de joc 4-4-2.

Portar: Bogdan Lobont – “Este goalkeeper-ul echipei nationale. Campion cu Dinamo, a dovedit ca este cel mai in forma portar roman”

Fundas dreapta: Cosmin Contra – “Finalist al Cupei Spaniei si jucator de baza al nationalei, a dovedit ca detine o capacitate de efort remarcabila”
Fundas central: Jonathan McKain – “L-am avut elev la Poli Timisoara si stiu calitatile lui. Este un fundas disciplinat, iar asta se vede in jocul lui”
Fundas central: Cristian Chivu – “Este semifi nalist in Liga Campionilor cu AS Roma. Un jucator atit de bun incit as putea vorbi despre el ore intregi”
Fundas stinga: Ifeanyi Emeghara – “Practica un joc deosebit, mai ales daca este pe banda stinga. Are viteza si depune mult efort”

Mijlocas dreapta: Gabriel Torje – “Agilitatea lui il face sa devina un jucator exceptional in viitorul apropiat. Are multa tehnica si de multe ori a dovedit ca poate fi cu mult peste nivelul echipei”
Mijlocas central: Paul Codrea – “A capatat multa experienta. Este un jucator bun atit la echipa nationala, cit si la club”
Mijlocas central: Adrian Mutu – “Reprezinta Fiorentina, dar si echipa nationala. Are o cariera fotbalistica impresionanta”
Mijlocas stinga: Artiom Karamian – Pacat ca se accidenteaza des. Mai trebuie sa am si jucatori accidentati in echipa. Dar pot spune despre el ca are o viteza buna si urca bine in atac. Provine dintr-o etnie armeana in care are un cuvint important de spus

Atacant: Ianis Zicu – “Ma scuteste de orice comentariu. Este bun si poate decide un meci de unul singur”
Atacant: Viorel Moldovan – “Am fost coleg cu el. Longevitatea carierei sale la propulsat la o performanta de inegalat”

Rezerve: Ciprian Marica, Gheorghe Bucur, Mirel Radoi.

“Ii cunosc foarte bine pe acesti jucatori, acesta fiind motivul pentru care i-am si ales. Pe unii i-am avut colegi, iar pe altii i-am antrenat. Sint jucatori valorosi si de mare perspectiva” – Valentin Velcea

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 67 (din 4 iunie)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here