EXCLUSIV/ Sorin Paraschiv: ”Mi-ar placea sa lucrez iar cu Walter”

Venirea lui Walter la Catania a fost o veste fantastică pentru mine, deoarece, am spus-o mereu, am avut o relaţie extraordinară cu el la Steaua şi mă bucur din suflet să văd că prietenul meu şi-a împlinit visul de-o viaţă, acela de a antrena în Serie A. Îl cunosc bine pe Walter şi am încredere în calităţile lui de tehnician.

Catania are un obiectiv rezonabil, vrea să rămînă în primul eşalon, şi cred că Zenga îi poate duce pe sicilieni la liman. De asemenea, să nu uităm, Catania este în semifinalele Cupei Italiei şi poate face o surpriză mare contra lui AS Roma. În optimi au scos Milanul (cu victorie pe „San Siro”!), în sferturi pe Udinese, deci de ce nu i-ar elimina şi pe „giallorossi”? Totul e posibil. Ar scrie istorie. Gîndiţi-vă ce ar însemna acest succes pentru cariera lui Walter!

Catania a făcut o alegere inspirată. Şi-a luat în primul rînd un psiholog, un antrenor foarte apropiat de jucători, îi înţelege bine şi asta îl face un mare tehnician. A avut rezultate şi în Ghencea, şi la Steaua Roşie Belgrad, iar acestea l-au propulsat unde e acum.

Bineînţeles că mi-ar plăcea să lucrez din nou cu Zenga, nu ascund acest lucru. Dar, în eventualitatea în care la vară se va orienta spre transferul cîtorva jucători români, nu cred că se va gîndi la mine. Sînt realist. Să vedem, viitorul ne rezervă multe surprize.

Rimini nu are emoţii, nici la promovare, nici la retrogradare. Am pierdut ultimele meciuri în deplasare, aşa că am ieşit din cursa pentru promovare. Sîntem mai relaxaţi. Poate anul viitor să fie al nostru!

La derby-ul din această săptămînă, Juve – Milan, vă sfătuiesc să jucaţi 1. „Bianconerii” sînt favoriţi în faţa unui „diavol” care nu mai e ce-a fost şi care, spre deosebire de echipa torineză, va rata Liga.