EXCLUSIV/ Sorin Cartu: Mutu, mergi in Spania!

0
147

Aştept cu nerăbdare derby-ul oraşului Milano. Inter mi se pare favorită, pentru că e lideră, a mers cum a mers campionatul ăsta şi are un lot mult mai valoros ca Milan. Dar meciurile astea au un specific aparte, nu contează locurile în clasament. Jucătorii sînt crescuţi într-un anumit spirit, există o rivalitate imensă pe plan local. E încărcătură mare, mai ales pe “nerazzurri”, care se pot încorona campioni. Cheia jocului constă în anihilarea lui Kaka, pericolul numărul 1 în opinia mea. Bineînţeles că tactica va decide deznodămîntul partidei. Doar vorbim de Il Calcio.

E îmbucurător că vom avea un român cîştigător de Scudetto. Pentru Cristi e o consacrare. Avem un campion, altul e aproape de finala Cupei UEFA şi de Liga Campionilor. Foarte important.

Mă face să rîd ideea lui Berlusconi despre crearea unui campionat doar pentru granzi. El e un tip radical şi în politică, îi place să pozeze în Duce, ca Mussolini. Nu trebuie să ne luăm după el, priveşte lumea deja de la un alt nivel, şi financiar, şi oricum. Aş fi curios să văd declaraţiile lui cînd a luat Milanul din “B”, în anii 80. Nu cred că privea aşa departe.

Să vedem ce face Fiorentina cu Rangers. Depinde de Mutu. Dacă el dă randament, “viola” atinge finala. Indiferent însă de cum se va termina acest sezon pentru el, eu zic că ar trebui să plece. Fiindcă îi va fi greu să repete acest sezon, şi, dacă face mai puţin la anul, se va considera că a regresat. Luaţi de pildă mărirea şi decăderea lui Ronaldinho. Aceeaşi poveste.

Să fie un pic egoist. Nu e născut în Florenţa. Poate are un sentimentalism pentru Prandelli, care a ştiut să-l şlefuiască, dar Spania i-ar merge de minune. Vorba aia, după Mondialul din 94, Hagi se transfera la Barcelona. Mutu ar trebui s-o facă după Euro.