EXCLUSIV/ Sorin Cartu: ”Mutu e un jucator imprevizibil”

0
90

Foarte interesante meciuri avem săptămâna asta în Italia. Îmi aduc aminte de ultimul Milan – Fiorentina, 1-1, când a dat Mutu gol. Cred că acum spectacolul fotbalistic va avea de suferit un pic din cauza pauzei de Sărbători. Poate era altceva dacă se juca înainte de vacanţă. E greu să atingi o formă sportivă după câteva zile de repaus. Sigur, e şi treaba asta cu impactul pe care l-a creat sosirea lui Beckham. Însă, după părerea mea, englezul nu va juca de la început, probabil Ancelotti îl va introduce pe parcurs. Va fi greu pentru Beckham să se integreze la Milan, e mai mult marketing aici. Mai vorbeşte lumea de un duel Beckham – Mutu. Din punctul meu de vedere, sunt nişte jucători foarte diferiţi.

Şi pentru că tot vorbim de Adi, îmi permit să îl critic pe Zeffirelli. Ce drept are el să zică de Mutu că e un şmecher plictisit? Să-şi vadă de problemele lui, de filmele lui. Din păcate, şi la noi, în societatea noastră, văd acelaşi lucru. Marcel Iureş, pe care altfel îl respect, se bagă şi îl critică pe Piţurcă. Nu mi se pare în concordanţă cu valoarea lui de actor să eticheteze selecţionerul. O fi jucat într-un fi lm rolul de antrenor, dar de aici la a critica un tehnician veritabil…

Revin la Mutu. Mutu e un jucător a cărui caracteristică e imprevizibilitatea. Când ai un jucător ca Mutu, trebuie să ştii să îl accepţi, pentru că îţi poate face o execuţie rară, ca lovitura liberă cu Palermo şi atâtea altele. Nu se întâlneşte des aşa un fotbalist.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here