Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

EXCLUSIV / Pleaca de la Ajax (articol complet)

Nicolae Mitea este hotărît să se despartă de gruparea din Amsterdam, supărat că nu este nici măcar băgat în seamă de antrenorul Henk ten Cate. Deşi mai are contract încă doi ani cu Ajax, internaţionalul român a discutat cu oficialii grupării olandeze şi vrea să rupă înţelegerea la finalul acestui sezon.

Mitea este convins că nu mai există cale de întoarcere şi s-a obişnuit cu ideea că va evolua mai mult la echipa de tineret, după ce în ultima perioadă nu a fost păstrat nici pe banca de rezerve de tehnicianul Ten Cate. Mijlocaşul în vîrstă de 21 de ani a ajuns la Ajax în urmă cu trei ani şi jumătate şi a reuşit două sezoane de excepţie, dar două accidentări grave i-au stopat pentru moment ascensiunea. Refăcut complet, Nicolae Mitea se simte trădat şi speră să-şi rezolve cît mai repede problemele pentru a putea reveni la echipa naţională.

Reporter: Nicu, nu ai început prea bine anul 2007. Care este situaţia ta la Ajax?
Nicolae Mitea: Sînt refăcut complet încă de la sfîrşitul lunii noiembrie, dar degeaba. Pe 3 decembrie am fost titular în meciul cu Willem II, am dat un gol şi o pasă de gol şi totul părea perfect. Dar imediat am primit o lovitură sub centură de la antrenorul Ten Cate. Nu m-a mai băgat deloc. A spus că nu sînt „ok” cu pregătirea, chiar dacă eu jucasem 70 de minute. De atunci au trecut şapte partide şi am fost mai mult pe la echipa a doua.

Reporter: Nu ai discutat cu antrenorul?
Mitea: Nu prea mă bagă în seamă şi nu înţeleg de ce. Eu veneam după o accidentare care m-a ţinut mult departe de gazon şi cred că era normal să mă ajute, să fie alături de mine. Acum a adus un brazilian, Leonardo, pe postul meu.

Reporter: Ţi-e frică de concurenţă?
Mitea: Nici vorbă. Dar nu văd rostul unui transfer dacă ai un jucător pe postul respectiv care e apt sută la sută. Eu sînt bine din punct de vedere fizic şi ei cumpără jucători. Nu e problemă că au adus pe cineva, dar mi se părea mai corect ca cel mai bun dintre noi să evolueze. Dar ştiţi cum e, fiecare cu oamenii lui. Problema mea nu este Leonardo, ci antrenorul, care m-a lucrat şi m-a scos din echipă după un meci bun.

Reporter: Să înţeleg că sînt şanse din ce în ce mai mici să-l vedem pe Mitea din nou titular la Ajax?    
Mitea: Poate la echipa a doua. Acesta este motivul pentru care am vorbit cu cei din conducerea clubului şi i-am anunţat că vreau să plec. îmi trebuie o formaţie la care să joc meci de meci. Cred că nu mai stau mult pe aici, probabil pînă în vară.

„Cei de la Ajax s-au jucat cu viitorul meu”

Reporter: Ce ţi-au spus oficialii clubului?
Mitea: Că sînt foarte mulţumiţi de mine şi că ar vrea să mă păstreze, dar deciziile le ia antrenorul Henk ten Cate. Eu mi-am făcut datoria pentru această echipă, cît am jucat. într-adevăr, am fost mult timp accidentat, dar în rest sînt mulţumit de felul în care am evoluat. Sincer, nu cred că mai există cale de întoarcere, pentru că cei de la Ajax s-au cam jucat cu viitorul şi cariera mea.

Reporter: Ce vei face pînă la vară?
Mitea: Mă pregătesc în continuare la fel, dar cred că voi evolua tot la tineret. Nu prea îmi fac speranţe, pentru că domnul Ten Cate nici nu prea vorbeşte cu mine. Totuşi, nu e acelaşi lucru. Chiar dacă îmi prind bine jocurile de la echipa a doua, nu mă pot concentra la fel. M-am obişnuit cu ideea şi voi juca cît voi putea de bine, pentru că vreau să fiu în formă maximă la vară. Nu îmi permit să fiu mort la finalul sezonului, cînd voi pleca de aici.

„Mă consum, sînt stresat şi nu am chef de nimic”

Reporter: Ai vorbit despre suma pe care o vor solicita pentru transferul tău?
Mitea: Chiar nu ştiu cît cer pe mine. Sper să nu-mi facă nici un fel de probleme. Eu mai am contract încă doi ani şi am un salariu bun, de aceea nu prea înţeleg ce se doreşte de la mine. Cert este că în ultima perioadă m-am consumat mult, sînt foarte stresat şi nu am chef de nimic. Sper să se rezolve şi situaţia mea, să fie toată lumea mulţumită, atît conducerea lui Ajax, cît şi eu.

Reporter: Cum stai cu ofertele?
Mitea: Sînt multe formaţii care mă vor, unde voi putea progresa şi mai mult. Sînt un fotbalist bun şi nu am împlinit încă nici 22 de ani. Am timp destul să arăt ce pot, dar prima dată trebuie să-mi găsesc un club unde sînt dorit cu adevărat. Vreau să joc pentru că îmi lipseşte mult, mai ales după accidentările suferite în ultimii doi ani.

Reporter: Faptul că rămîi la Ajax pînă în vară iar situaţia ta este incertă te îndepărtează de echipa naţională.   
Mitea: Mă doare mult că pierd naţionala. Nu pot să fiu convocat dacă eu nu joc aici. Important e că pierd doar două-trei luni, iar din vară sper să revin, o dată ce îmi voi găsi echipă.  

 

 

 

Citeste mai multe!