Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

EXCLUSIV/ PLEACA DANI COMAN?

Dani Coman este fără doar şi poate unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai Rapidului din ultimii ani. Venit în Giuleşti în urmă cu aproape trei ani şi jumătate, Coman a ieşit din poartă doar cînd a fost accidentat grav. Au fost multe momente în care goalke eper-ul giuleşteam a strîns din dinţi şi a intrat pe teren, chiar dacă îşi risca viitorul. Vara trecută, Dani a apărat în fi nala Cupei României, deşi atît medicul Rapidului, cît şi cel al naţionalei l-au sfătuit să nu facă acest lucru. „Pentru Răzvan am apărat”, a spus Coman la finalul partidei cu Poli Timişoara, cîştigată de giuleşteni cu 2-0 chiar pe stadionul „Dan Păltinişanu”. A fost ultimul joc pentru Răzvan Lucescu, cel care i-a marcat cariera lui Dănuţ Coman pe banca Rapidului. Şi după plecarea „mentorului” său, Coman a continuat să facă minuni în poarta formaţiei giuleştene. Mai multe cluburi puternice din Europa au încercat să-l transfere pe goalkeeper-ul în vîrstă de 29 de ani, dar s-au văzut refuzate de George Copos. Acum, Dani Coman nici nu concepe să rateze podiumul cu Rapid şi recunoaşte că speră la locul secund. În acelaşi timp, abia aşteaptă să-şi împlinească visul: participarea cu echipa naţională la un turneu final, unde este convins că România va trece de grupe

SportM: Dani, se apropie din ce în ce mai mult Campionatul European, ai emoţii?
Dănuţ Coman: Nu e vorba de emoţii. Îmi doresc foarte mult să fi u în lotul României pentru Euro 2008. Este unul dintre visele mele, care ar putea deveni realitate. Cred că orice fotbalist ţinteşte să joace la un campionat mondial sau european.

SportM: Ce părere ai despre această grupă a „morţii” în care a picat echipa naţională?
Coman: Într-adevăr, este o grupă foarte grea, dar în ultimii ani am demonstrat că putem bate multe echipe mari, chiar dacă au fost mai bine cotate decît noi. Eu sînt sigur că vom trece de faza grupelor. Valoarea acestei generaţii s-a văzut în momentul în care ne-am califi cat la acest turneu fi nal. Deja, naţionala României este o certitudine. Acum rămîne să redăm bucuria românilor, pentru a-i scoate din nou în stradă.

SportM: Ce înseamă pentru un fotbalist să înfrunte echipe reprezentative precum campioana mondială, Italia, sau vicecampioana, Franţa?
Coman: Sînt momente unice. Poate o dată în viaţă ai şansa să te întîlneşti cu asemenea clipe. Sper să demonstrăm că nu am ajuns întîmplător la Euro şi să cîştigăm împotriva acestor formaţii.

SportM: Ai putea să te afli faţă în faţă cu atacanţi ca Trezeguet, Henry, Toni sau Van Nistelrooy. Ţi-e teamă de ei, avînd în vedere renumele lor?
Coman: Sînt fotbalişti care au marcat sute de goluri importante, dar sper ca cel care va apăra poarta României să-şi facă treaba cît mai bine şi să cîştige aceste dueluri.

SportM: Cum vezi „lupta” cu Bogdan Lobonţ pentru postul de titular în prima reprezentativă?
Coman: El are prima şansă. Eu mă gîndesc deocamdată doar să fi u acolo. Din concurenţă are de cîştigat doar echipa naţională, şi cînd vorbesc de concurenţă mă refer şi la cea cu Popa şi cu ceilalţi portari care sînt în vederile selecţionerului Victor Piţurcă.

SportM: Care crezi că va fi cel mai greu meci din această grupă?
Coman: Întîlnim Italia, Franţa şi Olanda, deci ar fi penibil să spun că una dintre cele trei partide va fi mai grea decît alta.

SportM: Să vorbim acum despre echipa ta de club. Cum caracterizezi sezonul reuşit pînă acum de Rapid?
Coman: Dacă trag o linie în acest moment, nu pot fi mulţumit. Cel mai neplăcut a fost însă faptul că unele rezultate s-au stabilit la comisii, şi nu pe teren, cum era normal, şi aici ştie toată lumea la ce mă refer. Nu mi se pare normal ca rezultatul unui derby, cum a fost Rapid – Steaua, cu o asemenea miză şi încărcătură, să se decidă în birouri. Noi cred că am făcut tot ce a depins de noi, chiar dacă nu a ieşit cum ne-am fi dorit.

SportM: Aţi avut obiectiv cîştigarea campionatului, dar sînteţi cam departe. Ce îşi propui pentru acest final de sezon?
Coman: Este foarte greu să ne mai îndeplinim obiectivul, şansele sînt minime. Eu sper în continuare să se facă dreptate şi să jucăm ultimele 17 minute ale meciului cu Steaua. Aşa ne vom apropia şi noi de locul doi.

SportM: În acest campionat, Rapid a avut trei antrenori. Cît de mult s-a resimţit acest lucru la nivelul echipei?
Coman: Au fost cam multe schimbări la nivelul băncii tehnice. În schimb, o dată cu numirea lui nea Marian Rada, jucătorii şi-au regăsit plăcerea de a juca fotbal. Sper să avem în continuare rezultate pentru a le arăta la toţi că formăm o adevărată familie.

SportM: În vară se vor împlini trei ani şi jumătate de cînd ai venit la Rapid şi mai ai contract un sezon. Va continua Dani Coman în Giuleşti?
Coman: Deocamdată, nu am nici o ofertă concretă, nici de la altă echipă, nici de la Rapid pentru prelungirea contractului. Recunosc că sînt discuţii cu cluburi din străinătate, dar şi din ţară. Sper să fac cea mai bună alegere. Am 29 de ani şi trebuie să gîndesc ca un fotbalist profesionist, şi nu cu sufletul, cum am făcut-o pînă acum.

Citeste mai multe!