EXCLUSIV Petre Grigoras: Un retur ca anul trecut ar fi de vis!

0
85

SportM: Domnule Grigoraş, bucuros de pauza competiţională?
Petre Grigoraş: Se simţea nevoia unui relaş după nouăsprezece etape de muncă grea. Dar, ştiţi cum e, în fotbal pauza nu e tocmai pauză, aşa că din ianuarie tot “la birou” sîntem, chiar dacă e întrerupt campionatul.

SportM: Cînd se reuneşte Oţelul şi unde veţi face pregătirea de iarnă?
Grigoraş: Reunirea noastră este programată pe 9 ianuarie. De pe 15 pe 25 vom avea un turneu de pregătire în Antalya, iar între 1 februarie şi 12-13 februarie va exista un turneu în Cipru, cu premii, din cîte am înţeles, la care vor fi circa opt echipe, printre care CFR Cluj, Dinamo Kiev sau Steaua Roşie Belgrad.

SportM: Cum aţi caracteriza adversarii?
Grigoraş: Echipe bune, care o să ne pună probleme şi o să ne arate unde trebuie să ne îmbunătăţim jocul. Cu atît mai bine dacă respectivele formaţii au un nume. În Antalya vor fi adversari mai modeşti. Obligatoriu însă în Cipru vor fi numele tari pe care le aminteam. În speţă 2-3 echipe superioare Oţelului ca lot şi ca tradiţie. Voi fi atent la joc, pentru că se va apropia campionatul.

SportM: Pe ce veţi pune accentul?
Grigoraş: Ca şi în anii precedenţi, pregătirea fizică în perioada de iarnă este prioritară. Voi viza de asemenea omogenizarea lotului, şi ajutat de anumite transferuri.

SportM: Veţi lua în pregătiri şi jucători de la echipa a doua?
Grigoraş: Normal. Ca de fiecare dată, voi lua pe lîngă lotul de 20-22, cel pe care mi-l doresc a fi de bază, şi cel puţin trei jucători de perspectivă.

SportM: Plecări?
Grigoraş: Mai mult ca sigur vor fi şi plecări, pentru că unele dintre transferurile efectuate în vară nu au dat randamentul scontat. Cîţiva dintre străini nu s-au adaptat la viaţa şi stilul de joc de aici. De asemenea, sînt pe listă şi jucătorii care au evoluat puţin şi neconvingător sau chiar deloc.

SportM: Dar achiziţii?
Grigoraş: Dacă vor exista plecări, e logic să mutăm în compensaţie cu transferuri. Îmi doresc o echilibrare numerică şi valorică. Desigur, la achiziţii e mai problematic, noi nu avem buget fix de achiziţii şi nu ne permitem să aducem jucători cu nume. Dar anumite posturi trebuie neapărat întărite, şi îi voi prezenta domnului preşedinte doleanţele mele.

SportM: Ce intenţionaţi să schimbaţi la Oţelul?
Grigoraş: Începînd de la poartă, unde am avut probleme grave, cred că în fiecare compartiment se impun schimbări.

SportM: Cum priviţi returul?
Grigoraş: Cu optimism. Mi-aş dori ca echipa să joace constant un fotbal de calitate, să atragă lumea la stadion, să producă bucurii. Dacă am avea un retur senzaţional ca anul trecut, cînd am terminat pe locul 5, în urma granzilor Dinamo, Steaua sau Rapid, ar fi extraordinar!

Sport Magazin numarul 92 (8 – 14 ianuarie 2008)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here