EXCLUSIV PAUL CODREA/ ”Mutu nu se va retrage din nationala”

Nu e prea multă veselie la Siena după ce am început cu stîngul, 0-1 la Atalanta, iar mai mult decît atît, l-am pierdut şi pe Maccarone, care a luat roşu şi stă trei etape, ceea ce e foarte mult. El este un jucător esenţial pentru noi, cred că toţi vă aduceţi aminte ce ravagii poate să facă, de la acel Middlesbrough – Steaua rămas de pomină. Partea bună este că acum cîteva zile „Macca” şi-a extins contractul cu clubul pînă în 2012, şi asta cred că îi bucură tare mult pe fani.

Pe noi, după ce în etapa a doua am evoluat contra lui Cagliari, ne aşteaptă un nou duel cu o contracandidată la retrogradare, pe terenul lui Lecce, şi ea în foame mare de puncte. Sper să venim cu ceva din Sud, altfel nu e deloc bine.

Derby-ul rundei este evident pe „San Siro”, şi mă aştept ca Milan să aibă o reacţie de orgoliu în faţa fanilor, după ce a pierdut primul meci acasă, cu Bologna. Le trebuie victoria cu Lazio, fiindcă altfel ies din cursa pentru titlu încă de pe acum, cînd toată lumea îi vedea favoriţi la „scudetto”. Şi eu sînt nerăbdător să le iau pulsul milanezilor, mai ales lui Ronaldinho. Mai în glumă, mai în serios, mi-e şi puţin teamă de întîlnirea cu el, fiindcă e un mare jucător, un fenomen, şi bineînţeles un tip greu de marcat pentru fundaşii noştri.

În final, vreau să vă liniştesc în legătură cu ceea ce a scris presa de scandal de la noi în ultimele zile. Am auzit şi eu varianta cu retragerea lui Mutu, însă aşa cum îl ştiu eu, nu cred că ar transmite o asemenea hotărîre prin intermediul ziarelor. Ar ieşi el şi ar zice cu gura lui, ceea ce îmi demonstrează că sînt doar nişte zvonuri nefondate. Nu cred că Adi are motive să se retragă din naţională.