EXCLUSIV/ Pariul lui Bratu: ”Dinamo campioana!”

0
133

A început fotbalul la juniorii Rapidului, iar în vara anului 2003 a ridicat deasupra capului al treilea titlu de campioană din istoria formaţiei giuleştene. A fost vîndut la Galatasaray, dar după un sezon a ajuns în Ligue 1, la FC Nantes. În 2005, a ajuns pentru prima dată la Dinamo, iar Florin Bratu s-a declarat imediat “cîine pînă la moarte”. După un campionat petrecut în “Groapă”, a revenit în Franţa şi a fost împrumutat de Nantes la Valenciennes. Doar un sezon a jucat şi acolo, pentru că a vrut neapărat să revină la a doua sa dragoste. De un an, Florin Bratu marchează pentru Dinamo şi le promite suporterilor “albroşiilor” că echipa lor favorită va triumfa din nou în Liga I, deşi a început ezitant noul sezon

SportM: Florin, Dinamo nu a impresionat deloc în acest început de sezon, cum se explică startul vostru?
Florin Bratu: Într-adevăr, nu a fost un început prea spectaculos. Din păcate, a fost acel pas greşit cu Pandurii, în prima etapă, la Tîrgu Jiu. Dacă cîştigam acolo, eram în grafic. Sperăm să nu ne bage nimeni în seamă în continuare şi să obţinem victorie după victorie, chiar dacă nu ne merge jocul aşa cum ne-am dori. În plus, Dinamo nu a dezamăgit, doar nu am început cu două înfrîngeri acest sezon.

SportM: După meciul cu Gaz Metan Mediaş, conducerea clubului s-a declarat total nemulţumită de jocul vostru, mai puţin de al tău.
Bratu: Eu am jucat mai puţin, de-aia nu am fost criticat. M-am accidentat şi am ieşit după 30 de minute. Ei sînt cei care bagă banii şi e normal să vorbească. Sper să ne îmbunătăţim jocul şi să fi e mulţumiţi pe viitor.

SportM: Dinamo nu este văzută printre favoritele la titlu, este acest lucru un avantaj sau un dezavantaj pentru voi?
Bratu: Sincer, mie îmi convine acest lucru. Sper să se trezească dintr-o dată cu noi pe locul întîi şi să nu înţeleagă ce se întîmplă. Asta îmi doresc eu, şi nu să fiu favorit.

SportM: Peste două etape, mergeţi în Giuleşti pentru derby-ul cu Rapid. Cum va fi meciul cu echipa lui Jose Peseiro?
Bratu: Mai este pînă în etapa a V-a. Nu mă gîndesc încă la acel meci, pentru că e mai importantă prima partidă pentru mine, cea cu Gloria Buzău. Cert este că o să fi e un joc frumos, cum au fost toate derby-urile Dinamo – Rapid din ultimii ani. Noi vom merge acolo să cîştigăm şi sper să repetăm meciul din primăvară, cînd am bătut cu 2-1 în Giuleşti.

SportM: Rapid şi CFR Cluj au ieşit în evidenţă în acest debut de campionat, tu ce părere ai despre jocul celor două formaţii?
Bratu: Aşa este. Cele două echipe au arătat un fotbal bun, în special Rapidul. Eu îmi doresc însă să nu continue aşa prea mult timp de acum încolo.

SportM: Cum comentezi această invazie de jucători străini la echipele din Liga I?
Bratu: Străinii care au venit în ultimul timp în România au ridicat nivelul campionatului. Fotbalul din ţara noastră a crescut vizibil, iar acest lucru ne pune într-o lumină favorabilă.

Continuarea interviului in numarul 123 al SportMagazin (12-18 august 2008)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here