Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Campionilor

EXCLUSIV Ovidiu Petre: Repetam istoria!

„Echipa este marele atu. Clubul Steaua Bucureşti. Istoria acestei echipe”

SportM: Partida cu Slavia este a patra importantă pe care o joci în numai două săptămîni. Cum te simţi din punct de vedere fizic?
Ovidiu Petre: Puţin obosit, dar sper ca la ora meciului să mă simt excelent. Avem suficient timp pentru a ne recupera cu toţii.

SportM: Campania trecută aţi început- o cu o victorie în deplasare. Crezi că se poate repeta istoria?
Ovidiu Petre: Ar fi extraordinar să se repete. Ne-ar ajuta şi ne-ar da un moral bun pentru partidele care urmează.

SportM: Faptul că Slavia joacă pentru prima dată în grupele Ligii reprezintă un avantaj pentru voi?
Ovidiu Petre: Nu este un avantaj. Toate echipele care joacă la acest nivel sînt foarte puternice şi se poate întîmpla orice în fiecare partidă. Să jucăm noi ca la Kiev şi va fi totul perfect. Faptul că sînt în premieră în Liga Campionilor îi va motiva şi mai tare, fiindcă vor să facă o figură frumoasă.

SportM: Au revenit cîţiva jucători care v-au lipsit la începutul sezonului, dar s-a accidentat Rădoi. Este Steaua mai puternică sau mai slabă faţă de cea din preliminarii?
Ovidiu Petre: Nu pot să apreciez dacă echipa este mai valoroasă sau nu. Contează doar că toţi jucătorii de la Steaua sînt valoroşi şi există mereu alternativă pentru cei accidentaţi. Oricine poate fi înlocuit. Cu toate acestea, Mirel Rădoi este o pierdere grea pentru noi.

SportM: Este a treia echipă la care joci sub conducerea lui Hagi. Te pune în valoare tactica pe care o foloseşte?
Ovidiu Petre: Nu ştiu dacă acest aspect este decisiv. Eu am jucat în acelaşi sistem pe la toate echipele la care am evoluat. Important este ca eu să mă pregătesc bine, să fiu în formă şi, mai ales, sănătos.

SportM: Joci mijlocaş central. Cu cine te simţi cel mai bine alături: Rădoi, Pleşan sau Lovin?
Ovidiu Petre: Eu aş juca cu toţi trei dacă s-ar putea. Nu pot spune că unul dintre ei este favorit. Trebuie să joace mereu fotbaliştii care sînt în formă.

SportM: S-a vorbit mult în ultimul timp despre portarii Stelei. Zapata vă dă siguranţă?
Ovidiu Petre: Este un băiat deosebit, un om serios şi un fotbalist foarte muncitor. Cred că, la această oră, este cel mai bun portar din campionatul românesc.

SportM: Dacă ar fi să joci la pariuri, pe ce ai pune miza la Savia Praga- Steaua 1,X sau 2?
Ovidiu Petre: Eu nu joc la pariuri niciodată. Dacă ar fi, însă, să mă gîndesc la un pronostic, normal că mi-aş dori un „solist”. Adică 2!

SportM: Care este cel mai mare atu al vostru?
Ovidiu Petre: Echipa este marele atu. Clubul Steaua Bucureşti. Istoria acestei echipe.

SportM: Veţi lua măsuri speciale împotriva vreunui adversar?
Ovidiu Petre: Nici nu m-am gîndit la acest aspect. O să-i studiem pe toţi. Sperăm ca la ora meciului să luăm deciziile cele mai bune.

SportM: Care este, după părerea ta, favorita grupei voastre?
Ovidiu Petre: Aş vrea să fim noi favoriţii grupei. Dacă este să fiu realist, o văd pe Sevilla în fruntea grupei noastre. Rămîne de văzut, însă. În fotbal se întîmplă mereu lucruri neprevăzute.

Sport Magazin numarul 77 (17 – 23 septembrie 2007)

Citeste mai multe!