EXCLUSIV OVIDIU BURCA/ ”Etapa decisiva pentru noi”

Sîmbătă, echipa mea, Energie Cottbus, are un meci care ar putea fi decisiv pentru salvarea noastră de la retrogradare. Îmi pare nespus de rău că nu pot juca nici acum, cu Hansa Rostock, ultima formaţie dintre cele ameninţate pe care o mai întîlnim în actuala ediţie. Abia în această săptămînă voi relua pregătirile, după ruptura musculară suferită la aductori. Mor de ciudă pentru că m-am accidentat din nou tocmai cînd îmi revenisem după problema de la începutul returului!

Noi venim după înfrîngerea usturătoare de pe terenul lui Schalke, 0-5, însă acolo nici nu ne-am pus reale speranţe într-un rezultat pozitiv, iar lumea nu a fost supărată, înţelegînd că trecusem prin meciuri cu foarte mare presiune pe umerii noştri. Etapa din următorul weekend este însă foarte importantă poate lămuri într-o oarecare măsură situaţia din subsolul clasamentului. Dacă noi cîştigăm, şansele de a ne salva cresc semnificativ. Deşi vom avea în ultimele patru etape meciuri cu adversari destul de tari, printre care Werder, chiar la Bremen, vom mai avea nevoie probabil doar de vreo trei-patru puncte pentru a fi siguri că reuşim. În schimb, cred că Nurnberg, care o va primi pe Arminia Bielefeld, va retrograda în cazul în care nu cîştigă sîmbătă.

Şi MSV Duisburg are meci greu la Bochum. Însă chiar nu ştii la ce să te mai aştepţi din partea ei după ultimele rezultate. S-a văzut că îi priesc deplasările, aşa că este posibil orice.

Cît despre campionatul la vîrf, este clar că nimeni nu o mai poate ajunge pe Bayern. Lupta pentru celelalte locuri de cupă europeană rămîne însă atractivă pînă la final.