EXCLUSIV/ Nae Manea: Strategia noastra este sa castigam titlul

Directorul sportiv al Rapidului, Nicolae Manea, crede că 2007 a fost un an bun, iar Rapid a arătat ca o echipă de top. Fosta glorie din Giuleşti susţine că “vişiniii” vor putea cuceri titlul în actuala ediţie de campionat, intrînd astfel direct în grupele Ligii Campionilor

SportM: Domnule Manea, ce se aude cu Rapidul?
Nicolae Manea: Ce să se audă? Situaţia este sub control. Am trecut prin Giuleşti, stadionul e tot acolo, locomotivele fluieră cînd intră în gară. Totul e bine. Mai trebuie să apară şi fotbaliştii.

SportM: Cînd urmează să-i vedem la lucru?
Manea: Puţină răbdare, că nu mai e mult. Doar că o să aveţi o revedere destul de scurtă. Pe 15 e programată reunirea lotului, iar peste doar cinci zile băieţii se vor îmbarca în cursa de Portugalia.

SportM: De ce Portugalia?
Manea: Pentru că e cald şi bine. În zăpezile de aici e cam greu cu mingea. Lăsînd gluma la o parte, Mircea Rednic este cel care a ales destinaţia. A fost acolo şi anul trecut, cînd antrena pe Dinamo, şi a fost foarte mulţumit de condiţiile de pregătire de acolo.

SportM: Cum a fost 2007 pentru Rapid?
Manea: În mare parte putem spune că a fost un an bun. Sigur, au mai apărut şi unele sincope, care puteau fi evitate, dar aşa este în viaţa oricărei echipe de fotbal. Se întîmplă şi la Real Madrid sau la Manchester. Dar, în ansamblu şi în special către finalul stagiunii, Rapid a arătat ca o echipă de top.

SportM: La Rapid încă n-a demarat campania de transferuri.
Manea: Staţi liniştiţi! E timp pentru toate. Rapid a beneficiat de un lot valoros şi de aceea n-am dat buzna pe piaţa transferurilor. Dar asta nu înseamnă că nu sînt jucători care vor veni şi alţii care vor pleca. Însă toate trebuiesc făcute cu cap.

SportM: Se vehiculează o mulţime de nume care ar putea veni în Giuleşti.
Manea: E firesc să se facă tot felul de speculaţii în această perioadă. Este adevărat că avem în vizor cîţiva jucători, dar cel care decide în final este antrenorul.

SportM: Credeţi că Rapid mai poate lupta cu adevărat pentru titlu sau se poate mulţumi în final cu locul secund?
Manea: Strategia noastră este să cîştigăm titlul. În fond, cinci puncte de prima clasată nu reprezintă o distanţă imposibil de recuperat. Trebuie însă evitaţi paşii greşiţi. Personal, cred teribil în orgoliul şi ambiţia băieţilor, care au o şansă uriaşă să joace direct în grupele Ligii Campionilor, fără să mai treacă prin tururile preliminare.

Sport Magazin numarul 92 (8 – 14 ianuarie 2008)

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...