EXCLUSIV/ Muresan: ”L-am ajutat pe Gigi ca intre crestini!”

Preşedintele campioanei CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a dezvăluit în exclusivitate pentru revista „SportMagazin” că a acceptat să îi acorde lui Gigi Becali un împrumut de 100.000 de euro pentru a plăti către „U” Cluj dezlegarea lui Dorinel Munteanu, deoarece a fost sunat de patronul Stelei exact în momentul în care se ruga la mormîntul părinţilor săi din Baia Mare

Deşi se are ca şoarecele cu pisica cu Gigi Becali, conducătorul ardelenilor l-a ajutat pe acesta într-o situaţie delicată. Pentru a putea sta pe banca tehnică a Stelei în derby-ul cu Dinamo, noul antrenor al „roş-albaştrilor” avea nevoie de o dezlegare de la fostul său club, Universitatea Cluj. Clauza de reziliere a contractului cu „şepcile roşii”, în valoare de 100.000 de euro, a fost achitată chiar în ziua marelui derby de către Gigi Becali, care s-a împrumutat cu această sumă de la preşedintele rivalilor din campionat, CFR Cluj. „Am fost sunat de Gigi Becali şi m-a rugat să îi acord un împrumut. Am fost de acord, am considerat că fac un gest de fair-play. Nu vroiam să se afle, dar eram sigur că se va face public acest lucru. Nu e nimic anormal, nu am acordat acest ajutor pentru ca Steaua să o împiedice pe Dinamo. Ei aveau nevoie să achite cît mai repede şi nu ar fi putut ajunge nimeni de la Bucureşti la Cluj în timp util. A fost doar un împrumut rambursabil în trei zile, nimic mai mult”, a spus cu francheţe oficialul ardelenilor la scurt timp după acel episod.

„L-am ajutat pe Gigi ca între creştini!”

Preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a fost rugat de Gigi Becali să îi acorde un împrumut chiar pe 1 noiembrie, dată foarte importantă în calendarul creştinilor din Maramureş, regiune unde, conform tradiţiei locale, toţi credincioşii merg la cimitir să pună flori şi să aprindă lumînări la mormintele celor dispăruţi

SportM: Ce v-a determinat să ajutaţi indirect una dintre rivalele la titlu?
Iuliu Mureşan: Nu sîntem în relaţii foarte bune cu cei de la Steaua, pentru că ne-au jignit de multe ori, dar a fost un gest de omenie. Gigi m-a sunat exact în momentul cînd preotul oficia slujba de parastas la mormîntul părinţilor mei, şi în acele momente nu puteam să dau dovadă de răutate. L-am ajutat pe Gigi ca între creştini!

SportM: Aţi mai face acest gest pe viitor şi pentru alte echipe?
Iuliu Mureşan: Nu ştiu, depinde de circumstanţe. Acum a fost ceva special.

SportM: Nu v-a fost teamă că gestul dumneavostră ar putea fi interpretat şi altfel decît un simplu gest de fair-play?
Iuliu Mureşan: Nu pentru că eu doar am mijlocit această tranzacţie, iar banii daţi la Universitatea Cluj sînt ai lui Gigi Becali, nu ai mei personali sau ai lui CFR Cluj.

SportM: Comparativ cu anii precedenţi, cum consideraţi că este nivelul fair-play-ului în fotbalul românesc?
Iuliu Mureşan: În ultimii ani a fost destul de scăzut, dar, în opinia mea, lucrurile au început treptat să se îndrepte în direcţia bună. Ar fi bine ca noi, conducătorii, să fim un exemplu pentru suporteri şi jucători şi să nu ne mai jignim fără motiv între noi, cum o fac unii.