EXCLUSIV/ MM Stoica: ”Recunosc ca am o antipatie fata de suporterii giulesteni”

0
90

“La cum joacă, m-aş bucura să câştige Rapid titlul”

“Din păcate nu avem deloc şansă, chiar pot să spun că avem ghinion”

SportM: Domnule Stoica, sâmbătă jucaţi cu Rapid, au rămas giuleştenii duşmanii dumneavoastră de moarte?
Mihai Stoica: Nu am absolut nimic cu Rapid. Când eram la Steaua, şi în primul an al meu la Urziceni recunosc că aveam o antipatie faţă de suporterii giuleşteni. Nu am avut însă nimic cu jucătorii sau cu oficialii acestei echipe, dar suporterii mi-au jignit şi mi-au înjurat familia, iar acest lucru nu am cum să-l accept.

SportM: Ce părere aveţi despre Rapidul din acest retur?
Stoica: La cum joacă în acest început de retur, chiar m-aş bucura să câştige Rapid titlul. Nu vreau să fiu înţeles greşit, normal că aş vrea să ia Unirea campionatul, dar nu cred că este posibil. Iar dintre granzii Steaua, Dinamo şi Rapid, îi prefer pe giuleşteni pentru felul în care au evoluat până acum.

SportM: Să înţelegem că Unirea Urziceni – Rapid nu va fi un meci special pentru dumneavoastră?
Stoica: Să vă explic un lucru. Calificarea în semifinalele Cupei UEFA în dauna Rapidului a fost şi va rămâne cel mai important meci dintre aceste două echipe. Acea calificare are nişte dimensiuni incredibile. Ei nu-şi vor lua revanşa niciodată în faţa Stelei, după ceea ce s-a întâmplat atunci, chiar şi dacă ar lua zece titluri de campioni şi ar merge an de an în Liga Campionilor. Cei care au fost atunci la Steaua vor rămâne învingători pe viaţă, iar cei care au fost la Rapid vor fi înfrânţi pe viaţă.

SportM: Să trecem la echipa dumneavoastră, ce şanse are Unirea?
Stoica: Din păcate nu avem deloc şansă, chiar pot să spun că avem ghinion. Am spus-o şi când eram pe primul loc că ne va fi foarte greu şi că ne luptăm pentru un loc de Cupa UEFA. După primele trei jocuri din retur eram mulţumit, chiar dacă am pierdut două puncte mari la Piteşti, când Brandan a ratat penalty în ultimele secunde ale meciului. După aceea nu am mai fost aşa mulţumit de evoluţia echipei, şi mă refer acum la partida de la Mediaş.

SportM: Ce şanse aveţi să repetaţi performanţa de anul trecut?
Stoica: Este mult mai greu să ne calificăm în cupele europene pentru că anul acesta sunt mai multe formaţii puternice, implicate în această luptă. Au apărut Vasluiul, Craiova şi Braşovul, care au acest obiectiv. În Cupa României ar trebui să câştigăm trei meciuri, iar primul este cu FC Vaslui, cea mai în formă echipă a acestui retur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here