EXCLUSIV/ Mircea Rednic vrea pe “national”

Antrenorul echipei Dinamo Bucuresti, Mircea Rednic isi doreste ca meciurile echipei sale in UEFA Champions League sa se dispute pe stadionul “national”.

Reporter: Ce parere aveti despre faptul ca stadionul “national” va fi darimat? Mircea Rednic: Nu stiu, chiar n-am auzit de asa ceva. Eu am fost anuntat ca pina in luna februarie a anului viitor vom putea juca acolo.
R: Cum era atmosfera cind jucati pe “23 august”?
MR: Ce vremuri! majoritatea meciurilor disputate erau derby-uri. Era o placere pentru mine sa evoluez in astfel de partide. Intr-adevar, tribunele erau arhipline. E mare lucru pentru un fotbalist sa joace in fata a citeva zeci de mii de spectatori.
R: Dinamo isi va disputa meciurile din Champions League pe stadionul “national”?
MR: Daca nu se schimba aceasta decizie, da, vom juca acolo. De un an de zile federatia tot amina demolarea stadionului. probabil ca ne vor anunta daca vor avea loc schimbari
R: In 1963, cu prilejul meciului Dinamo “¢ real madrid de pe “23 august”, s-a inregistrat cel mai mare numar de spectatori, 100.000.
MR: Atunci puteau intra foarte multi suporteri. Deseori se depasea capacitatea stadionului, pentru ca bancile erau din lemn. si ca suporter am prins si doua meciuri cu tribunele pina la refuz.
R: Poate egala Dinamo un astfel de record in materie de spectatori?
MR: Cred ca e imposibil de egalat. acum va fi un numar limitat de fani, in raport cu capacitatea stadionului. Depinde si de adversar. Daca joci cu Barcelona, probabil ca ar fi nevoie de doua stadioane. pe mine insa m-ar multumi si 50.000 de fani.
R: Pe ce arena ati prefera sa jucati in afara stadionului “national”?
MR: Pe cel din soseaua “stefan cel mare”.
R: Cind va putea stadionul din “groapa” sa gazduiasca un meci de Champions League?
MR: Nu ma mai prind pe mine acele vremuri! Cine stie, avem spatiu, dar avem nevoie de bani si de multa bunavointa.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 62 (din 30 aprilie)

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...