EXCLUSIV Marius Lacatus: Am emotii

I s-a îndeplinit un vis. Cîndva, era antrenor secund la echipa vieţii sale, Steaua. Acum, el este cu acte “Regele din Ghencea”. În inimile suporterilor, aşa a fost întotdeauna. “Şeptarul” al cărui tricou ar trebui retras de la Steaua, pentru performanţele sale ce nu pot fi vreodată egalate. O “Fiară” plină de emoţii şi de sentimente. Marius Lăcătuş

SportMagazin: Cam cîte ore a dormit Marius Lăcătuş în noaptea dinaintea meciului cu Oţelul, primul pentru tine ca antrenor principal “acasă”?
Marius Lăcătuş: Am dormit chiar bine şi destul. Cam de la 23.30 pînă pe la 6 dimineaţa. Am avut un somn liniştit.

SportMagazin: Miercurea trecută ai avut emoţii mari sau foarte mari?
Marius Lăcătuş: Tot timpul am emoţii atunci cînd am un meci. Normal că, la debutul în Ghencea, am avut emoţii mai mari, ele au tot crescut, şi cred că oamenii care mă cunosc au observat acest lucru.

SportMagazin: 17.000 de suporteri te-au primit cu o căldură unică. Te aşteptai la mai mulţi stelişti prezenţi la meci?
Marius Lăcătuş: Cred că suporterii au venit în număr destul de mare. Sper ca numărul lor să crească de la meci la meci, la fiecare etapă de campionat.

SportMagazin: Ţi s-a îndeplinit un vis. Dar te-ai gîndit vreo secundă că numirea în funcţia de antrenor la Steaua va aduce, inevitabil, şi un moment al despărţirii, chiar dacă poate peste ani buni?
Marius Lăcătuş: Normal că te gîndeşti şi la aşa ceva, fiindcă, atunci cînd eşti antrenor la Steaua, te aştepţi poate să ai o viaţă scurtă acolo. Eu îmi doresc să stau cît mai mult în Ghencea, dar sînt conştient că depind numai de rezultate.

SportMagazin: Debutul tău în campionat pe banca tehnică a Stelei a consemnat o victorie, 3-1. Ce putem spera de la primul tău joc în Liga Campionilor, cel cu FC Sevilla, de miercuri?
Marius Lăcătuş: Cu toţii ne dorim o victorie sau cel puţin să obţinem primul punct în acest sezon de Liga Campionilor. Un rezultat de egalitate nu ar fi chiar rău.

SportMagazin: Spaniolii au pierdut cu 0-3 la Londra, în faţa lui Arsenal. Diferenţa de scor a fost exagerată sau Liga Campionilor nu este uşor digerabilă nici chiar pentru specialiştii Cupei UEFA, cîştigătorii ultimelor două ediţii?
Marius Lăcătuş: Trebuie să ţii cont şi de adversarul pe care îl întîlneşti. Arsenal este o echipă foarte puternică, nu e uşor să joci contra ei. A cîştigat cu 3-0 şi cu 7-0! Iar, pe de altă parte, Cupa UEFA nu este Liga Campionilor. E o diferenţă destul de mare de nivel între cele două competiţii.

SportMagazin: Mai pare FC Sevilla să aibă forţa pe care a avut-o în ultimii doi ani?
Marius Lăcătuş: Sevilla oricînd are forţă. Acum doar traversează o perioadă nefastă în campionat, însă îşi poate reveni.

SportMagazin: În urmă cu peste 10 ani, ai jucat în campionatul Spaniei, la Real Oviedo. Ai amintiri legate de meciurile cu FC Sevilla?
Marius Lăcătuş: Am jucat contra Sevillei şi am şi cîştigat, chiar în perioada în care era acolo şi Maradona. Într-un an, am învins şi acasă, şi în deplasare contra lor.

SportMagazin: Ce influenţă crezi că ar putea avea asupra adversarului de miercuri recenta plecare a antrenorului Juande Ramos?
Marius Lăcătuş: Rămîne de văzut. Nu ştiu dacă asta va afecta jocul Sevillei, fiindcă, la fel ca şi în cazul meu, noul antrenor nu va avea cum să schimbe foarte multe într‑un timp atît de scurt.

SportMagazin: Steaua este singura echipa condusă de un al treilea antrenor în actuala ediţie a Ligii Campionilor. La ce intensitate resimt jucătorii şocurile acestor schimbări pe banca tehnică?
Marius Lăcătuş: Sincer, nu i-am întrebat pe jucători în ce măsură sînt afectaţi, dar nici nu am observat să existe probleme. Sper să fie un şoc pozitiv pentru evoluţia lor.

SportMagazin: O victorie contra Sevillei ne-ar menţine, realişti fiind, în “priză” pentru ocuparea locului secund în grupă sau deja speraţi doar la poziţia a treia?
Marius Lăcătuş: Dacă sîntem realişti, este foarte greu să ne calificăm în primăvara anului viitor, în Liga Campionilor, fiindcă nu depinde numai de noi. Stăm şi la mîna altor rezultate. Dar şanse sînt, iar noi încercăm să le valorificăm.

SportMagazin: Cînd Steaua şi-a aflat adversarii din Liga Campionilor, la ce te-ai gîndit?
Marius Lăcătuş: Am observat că nu era o grupă uşoară, însă cred că în orice grupă am fi nimerit, am fi avut cel puţin doi adversari foarte puternici.

SportMagazin: Care este ambiţia cea mai mare a lui Marius Lăcătuş, în funcţia de antrenor al Stelei?
Marius Lăcătuş: Doresc să am rezultate şi performanţe. În acest moment, nu vreau să visez foarte departe. Ca orice antrenor la o echipă mare, mi-aş dori să obţin un trofeu european, însă acum trebuie să mă concentrez pe ceea ce am de făcut la meciurile următoare, atît în campionat, cît şi în Liga Campionilor.

Integral in numarul 84 al Sport Magazin (5 noiembrie – 12 noiembrie 2007)

Stiri recente

Emmanuel Macron s-a pozat cu un tricou al echipei Boca Juniors, primit cadou de la noul preşedinte al Argentinei

Javier Milei, noul preşedinte al Argentinei, ales în noiembrie, i-a oferit lui Emmanuel Macron un tricou al echipei argentiniene...