EXCLUSIV Marius Croitoru: “Am doua pasiuni: fotbalul si familia”

0
198

Marius Croitoru spune că cele mai importante lucruri din viaţa sa sînt familia, în sînul căreia s-a simţit mereu împlinit, şi jocul cu balonul rotund

Un tip extrem de natural şi de binevoitor. Acesta este Marius Croitoru, pe care l-am vizitat, săptămîna trecută, în casa lui din Bucureşti. Aici, el locuieşte împreună cu soţia sa, Ramona, şi cu cei doi copii ai lor, David-Marian, de patru ani şi jumătate, şi micuţa Denisa-Adriana, mezina familiei Croitoru, de numai şase luni. Soţii Croitoru s-au cunoscut în perioada cînd fotbalistul evolua pentru FCM Bacău, mai precis în aprilie 2002. “Marius m-a cucerit prin simplitate şi naturaleţe”, ne mărturiseşte Ramona. “Este un om simplu, cu mult bun simţ, sincer, cu simţul umorului, iar aceste calităţi îl fac unic, pentru mine.”

Nunta a avut loc destul de repede, în luna noiembrie a acelui an, eveniment urmat apoi de naşterea primului copil al cuplului. “Ambii noştri copii s-au născut la Bacău, însă soţul meu nu a asistat la nici una dintre naşteri, fi ind în cantonament”, îşi aduce aminte doamna Croitoru. “Riscurile meseriei”, punctează fotbalistul pe un ton glumeţ.

Marius şi Ramona radiază alături de copiii lor, o dovadă clară că pentru ei familia a fost şi va fi mereu pe primul plan. “Comorile noastre sînt copiii. Sîntem oameni liniştiţi, preferăm să stăm acasă împreună, să vedem un fi lm, să ne simţim bine. Mai ieşim în oraş, dar nu în cluburi, fi indcă pur şi simplu nu ne atrag. De cînd sîntem în Bucureşti, n-am fost niciodată într-un club”, ne dezvăluie Ramona. Cum s-au adaptat la viaţa în capitală? “Pentru stilul nostru de viaţă, e un oraş prea zbuciumat. Altfel însă, evident că este atractiv şi dinamic”, spun cei doi. Cum este Marius Croitoru, părintele? “E cel mai atent tată. Se ocupă de copii foarte mult, iar cînd trebuie să plece, suferă enorm. Tot ce face, face pentru viitorul lor.” La Bucureşti, soţii Croitoru au fost însoţiţi de sora Ramonei, Larisa. “A venit la noi, dar după un timp s-a transferat la Billy”, glumeşte Marius, indicîndu-l pe cumnatul său, şi el fotbalist, la Concordia Chiajna. “E unul dintre cei mai promiţători fundaşi centrali din România”, adaugă jucătorul.

Larisa îi întoarce complimentul: “Marius e cumnatul perfect. De multe ori, mă înţeleg mai bine cu el decît cu sora mea”. Pentru copii, Marius are planuri mari: “La noi, fotbalul e tradiţie de familie. Am doi fraţi, care au jucat şi ei. Îmi doresc ca David să îmi calce pe urme. Poate şi Denisa!”. Soţia lui o vede însă în altă ipostază pe cea mică: “Prioritatea este cartea, bineînţeles. La un moment dat, mi-ar plăcea să o văd prezentatoare tv. Marius şi-ar dori să fi e sportivă, tenismenă”.

Despre socri, Ramona are numai cuvinte de laudă: “Nişte oameni speciali! Mergem des la Giurgiu, în vizită, mai ales de cînd locuim în Bucureşti”. “Şi ai ei sînt oameni extraordinari”, completează Marius. La Bacău, cele două familii au casa chiar una în faţa celeilalte.

Mijlocaşul rămîne pasionat de pescuit, deşi acum nu prea mai are timp de acest hobby: “Cînd eram mai fl ăcău, eram pescar. La Giurgiu se mănîncă mult peşte. Cînd stai la două minute de Dunăre, ai microbul în sînge”.

Planuri de viitor? “Ne rugăm la Dumnezeu să fi m sănătoşi. Am reuşit să ne facem casa noastră la Bacău, ne simţim împliniţi, avem ceea ce alţi tineri de vîrsta noastră nici nu pot visa. Sperăm ca pe fi nalul carierei lui Marius să ne retragem la Bacău şi să trăim în linişte. Poate vor mai veni şi alţi bebe”, conchide Ramona.

SportMagazin numarul 94 (22 – 28 ianuarie 2008)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here