EXCLUSIV/ Marin Duna: “Spania ne da lectii”

Asa cum am mai spus în rândurile acestei rubrici, port o deosebita admira ie fa a de fotbalul spaniol. Ţin cu Real Madrid si fac tot posibilul sa nu ratez nici un meci al favori ilor mei. Cred ca Real a început sa îsi dea drumul în ultima perioada. 5-2 cu Zurich în Liga Campionilor, apoi 5-0 cu Xerez în campionat si 2-0 în deplasarea de la Villarreal. Când ai atâtea vedete în echipa, pare simplu sa înscrii pe banda rulanta, dar nu este asa.

Eu v-am mai spus, dureaza pâna faci un grup unit, dureaza pâna se sudeaza rela iile de joc. Manuel Pellegrini are o misiune difi cila, dar la experien a lui nu îmi fac probleme. Deja se vad rezultatele, chit ca drumul este lung. As eviden ia si forma lui Ronaldo, care a explodat în ultimele jocuri. Meci de meci portughezul demonstreaza ca îsi merita banii. Dupa parerea mea, stilul spaniol i se potriveste ca o manusa. El a plecat din Anglia o data pentru ca acolo cucerise tot ce se putea cuceri cu Manchester United, dar si pentru ca începuse sa fi e vânat de fundasi. Si cred ca nu trebuie sa va spun eu ce aparatori sunt în Premier League. Aduce iva aminte doar de faultul asupra lui Eduardo, si o sa în elege i despre ce vorbesc.

Sigur, si în Spania sunt fundasi duri, dar aici fotbalul este mai pu in fi zic, se urmareste balonul si nu piciorul adversarului, sa îl bagi în spital. În perioada mea la Logrones m-am îndragostit de stilul acesta pozitiv de a juca fotbal. Lor le sta capul doar la minge, cum sa faca sa o câstige mai repede si sa îi dea drumul în atac. De asta e si asa iubit fotbalul spaniol. De asta vine si atâta lume la stadion si de asta sunt si sute de milioane de telespectatori la un meci de-al lui Real sau de-al Barcelonei.

Eu nu pot sa uit ce era pe stadion când jucam în Spania. Parca era o sarbatoare. Vedeam femei cu copii, bunici, oameni din toate categoriile. Astept ziua când o sa vad si în România asa ceva. Spania ne da lec ii momentan, si ar trebui sa luam noti e, nu sa ne limitam la a lauda calitatea fotbalului din Primera. 

Stiri recente

Acțiunea “Mingi pentru suporteri” Alexandrion Group, la FC Hermannstadt – Politehnica Iaşi

Acțiunea "Mingi pentru suporteri" cu ajutorul jucatorilor care au oferit mingi cu logo-ul Alexandrion Group celor din tribune a...