EXCLUSIV MARIAN RADA/ ”Jucam sa-i calcam in picioare”

0
172

Adus în această iarnă de la echipa a doua, Marian Rada a promis încă de la instalarea sa că va încerca să aducă în Giuleşti al patrulea titlu de campioană din istoria Rapidului

SportM: Sâmbătă seară mergeţi în “Ştefan cel Mare” pentru derby-ul cu Dinamo. Va fi război total?
Marian Rada: Noi mergem să câştigăm la Dinamo, cum am mers şi la Bistriţa şi la Cluj. Rapid e o echipă mare şi vrea să învingă oriunde, nu contează numele adversarului.

SportM: Este o partidă specială având în vedere că pe banca dinamoviştilor stă Mircea Rednic?
Rada: Un joc cu Dinamo e special tot timpul, nu contează cine este antrenor acolo. Au fost nişte probleme între Mircea şi suporterii noştri , dar asta a fost în trecut şi pe noi nu ne interesează decât să învingem sâmbătă seară.

SportM: În primele patru etape ale returului, Rapid a impresionat şi a obţinut 10 puncte din 12 posibile, în timp ce Dinamo s-a încurcat cu Gaz Metan şi CS Otopeni. Sunteţi echipa momentului?
Rada: Pentru mine, ca antrenor e un semieşec că n-am luat 12 puncte din 12 în acest început de retur. Eu am spus, de când am fost numit antrenor principal, că vom lua titlul, deşi toţi ne dădeau retrogradaţi. Rapidul trebuie să fie în fruntea clasamentului, trebuie să câştige campionatul şi Cupa României, indiferent de problemele financiare.

SportM: Această pauză cauzată de meciurile echipei naţionale cu Serbia şi Austria avantajează pe Rapid sau pe Dinamo?
Rada: Noi trebuie să facem în aşa fel încât ai noştri să fie mai în formă la sfârşitul săptămânii. Vedem la ora meciului cine s-a pregătit mai bine, dar şi cine are jucătorii cei mai devotaţi. Asta va conta foarte mult, nu banii pe care îi promit unii sau alţii. Jucătorii mei nu pun banii pe primul loc pentru că le-am explicat încă de acum două luni că trebuie să dea tot pe teren, iar banii vor veni ca un bonus.

SportM: Vreţi să ne spuneţi că nu contează deloc valoarea primei la un astfel de derby?
Rada: Noi jucăm cu Dinamo. Jucăm să-i călcăm în picioare, nu jucăm pentru prime, jucăm pentru o victorie în faţa lui Dinamo.

SportM: Nu aţi transferat niciun jucător de marcă în această iarnă, dar jocul Rapidului s-a schimbat total. Cum aţi reuşit acest lucru?
Rada: Mulţi spun că au rămas aceeaşi jucători, dar nu este chiar aşa. Echipa din tur era cu Adefemi, Vella, Cesar sau Boya, care au plecat între timp. Eu le-am explicat celor care au rămas că cine joacă pe Giuleşti, în acest loc sacru, trebuie să se autodepăşească, să facă performanţă cu acest club. Nu este suficient să îmbraci tricoul vişiniu şi să intri pe teren, trebuie să dai tot pentru Rapid.

SportM: Doar acesta a fost secretul succesului?
Rada: Zilnic am discuţii cu ei pe lângă antrenamente şi le reamintesc că au o mare responsabilitate. Mai bem şi o bere şi discutăm ca între băieţi, mai mergem şi la un restaurant şi discutăm ca între academicieni. Ei au început să înţeleagă ce vreau de la ei, iar cei care nu înţeleg se vor autoexclude.

SportM: Ce ar însemna pentru dumneavoastră să luaţi titlul în acest sezon?
Rada: Ar însemna că mi-am făcut datoria pentru Rapid şi rămân atât eu, cât şi aceşti jucători, în istoria clubului. Dacă aş avea cinci milioane de euro în cont şi aş muri mâine, ar mai conta? Dar dacă aş aduce în Giuleşti al patrulea titlu de campioană, ar fi mult mai important.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here