EXCLUSIV/ Lita Dumitru: “XI-le meu ideal”

Sursa de istorisiri despre vedetele fotbalului mondial pe care le-a intilnit din postura de jucator al nationalei. Acesta a luat in considerare cei mai buni fotbalisti romani din toate timpurile. “Daca as avea o astfel de echipa, as concura fara probleme in Champions League, fara sa ma fac de ris. Fotbalistii pe care i-am ales sint unii dintre cei mai buni si i-am urmarit indeaproape pe tot parcursul carierei lor. Este o formatie compusa din jucatori talentati care au reale calitati”, a afirmat Lita Dumitru.
Portar: Vasile Iordache – “Era un portar formidabil, dar de cind a implinit 25 de ani. Pina atunci nu a stralucit. Dupa parerea mea, a fost cel mai bun portar al Romaniei”
Fundas dreapta: Dan Petrescu – “Cel mai bun fundas dreapta roman. A jucat pentru Chelsea timp de sase ani, lucru mare pentru oricare fotbalist”
Fundas central: Gica Popescu – “Fost jucator la Galatasaray sau la Barcelona, a dovedit de fi ecare data ca este un jucator talentat, cu reale calitati”
Fundas central: Miodrag Belodedici – “De doua ori campion al Europei, atit cu Steaua Bucuresti, cit si cu Steaua Rosie Belgrad, Belodedici a dovedit ca are o tehnica deosebita si un joc spectaculos”
Fundas stinga: Mihai Mocanu – “L-am admirat foarte mult, mai ales ca era “calaul” din echipa. Rareori vedeai jucatori care sa treaca de el”
Mijlocas dreapta: Marius Lacatus – “Cel mai mare “ambasador” al Stelei, un jucator emblema pentru acest club. Avea viteza buna, dribling bun, un jucator de explozie, care trecea lejer de fundasi”
Mijlocas central: Lita Dumitru – “Nu degeaba m-am adaugat in echipa. Eram un jucator complet, eram creator si stapin pe finalizare”
Mijlocas central: Ilie Balaci – “Era de-a dreptul deosebit. Din nefericire pentru toti, s-a accidentat intr-un moment in care nu trebuia”
Mijlocas stinga: Gheorghe Hagi – “Un fotbalist si un capitan in care se regaseau toate calitatile. A ajutat fotbalul romanesc si i-a dat o alta infatisare”
Atacant: Florea Dumitrache – “Cel mai mare talent al fotbalului romanesc. A dovedit asta si la campionatul din Mexic”
Atacant: Mircea Lucescu – “Era un virf foarte util si practic. Era bun in atac, mai ales pe extreme”
Rezerve: Ionut Lupescu, Nicolae Dobrin, Florin Raducioiu

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 64 (din 16 mai)

Stiri recente

Perfecționism în gimnastică, cu Andrei Muntean – Podcast Business Philosophy

https://www.youtube.com/watch?v=wKRFlSE85Kk&t=2659s Podcastul Business Philosophy l-a avut ca invitat pe Andrei Muntean, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la...