EXCLUSIV/ Laurentiu Rosu: “Puneti banii pe Barcelona”

Aştept cu nerăbdare startul de sezon de aici din Spania, cu meciul de Supercupă dintre Bilbao şi Barcelona. După părerea mea, bascii nu au nici o şansă în această “dublă” cu Barca, sau în orice caz au şanse foarte mici. Dar fotbalul este imprevizibil. În Spania se întâmplă tot timpul surprize. În principiu Barca va lua trofeul, dar nu se ştie niciodată.

Trecând la campionat, Real ar trebui în mod normal să fi e prima candidată la titlu, la investiţiile de anul acesta, jucătorii de valoare aduşi, şi antrenorul bun pe care şi l-au luat. Însă rămâne de văzut dacă se vor înţelege, dacă sunt o echipă cu adevărat. Repet, ţinând cont ce echipă are, Real este favorită la titlu, dar aici în fiecare an sunt surprize. Poate să ia campionatul şi Atletico Madrid, şi Sevilla, aşa cum a fost cazul lui Deportivo în 2000.

Sunt cu ochii şi pe evoluţiile din Segunda Division, mai ales evoluţiile fostelor mele echipe. Acum, am văzut că vor să promoveze iar şi Recreativo şi Numancia, dar e mai greu să promovezi decât să te menţii, pentru că în a doua divizie sunt 22 de echipe, se joacă 42 de etape, şi trebuie să ţii ritmul. De asemenea, concurenţa este foarte mare. Sunt echipe puternice, Murcia, Celta Vigo, Betis Sevilla, care a picat anul acesta, şi toate vor să promoveze.

În ce mă priveşte, chiar dacă m-am despărţit de Cadiz, nu pierd contactul cu “sportul rege” până îmi găsesc un angajament. În week-end am fost invitat să comentez un turneu la radio, iar în fiecare marţi merg la un post de televiziune. Până la următorul meu editorial despre fotbalul iberic din paginile Sport Magazin, vă urez numai bine!

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...