Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

EXCLUSIV/ Jean Padureanu: „Sepsi e doar inceputul”

În plină avalanşă de dezvăluiri despre dedesubturile dubioase ale transferurilor jucătorilor români în străinătate, un club mic din provincie reuşeşte performanţa de a obţine 1,8 milioane de euro pentru un puşti de 21 de ani. Gloria a dat marea ei lovitură, trimiţînd în Occident un jucător mai scump decît Cristi Chivu în momentul plecării la Ajax

SportM: Care este povestea transferului lui Sepsi la Benfica?
Jean Pădureanu: Era urmărit de portughezi de o jumătate de an. De cînd a fost remarcat, la fiecare meci al nostru sau al naţionalei de tineret era monitorizat de unul sau doi oameni ai Benficăi. Mereu alţii, pentru că au un sistem de scouting extraordinar.

SportM: De ce Benfica?
Pădureanu: A mai fost o ofertă din Spania, pe bani egali cu ce am luat de la portughezi. Aici însă ultimul cuvînt l-a avut jucătorul. Niciodată în activitatea mea nu am obligat vreun fotbalist să se ducă la un club sau altul. Băiatul cred că a fost atras de faima Benficăi şi de cît de iubit este clubul în lume.

SportM: Au fost dure negocierile?
Pădureanu: Nu prea. Eu am avut pretenţia să mă duc la Lisabona doar cînd toate lucrurile sînt aranjate şi aşa a şi fost. Nu ne-am înţeles asupra numărului de rate în care ne vor vira banii, dar am ajuns la un acord pînă la urmă, şi vor fi două tranşe.

SportM: A avut şi Loţi Boloni vreun amestec în afacere?
Pădureanu: Nu ştiu. El l-a dus pe Sepsi la Rennes, e adevărat, dar mai multe nu ştiu. E posibil să-l fi consultat Benfica, dar eu nu am cunoştinţă de aşa ceva.

SportM: E cel mai tare transfer din provincie.
Pădureanu: Nu am făcut astfel de clasamente, asta e treaba presei.

SportM: Credeţi că o să aibă probleme de adaptare?
Pădureanu: Nu! Puţină lume îl cunoaşte, dar eu vă spun că în teren copilul ăsta e o fiară. Pare timid cînd nu joacă, dar pe gazon se dezlănţuie. În plus, un apropiat al familiei lui, stabilit în Portugalia, stă tot timpul cu el acolo pînă cînd băiatul va învăţa limba şi regulile clubului. S-ar putea să-l ajute faptul că ştie foarte bine franceza, limbă destul de vorbită în Portugalia.

SportM: Mai aveţi asemenea surprize pentru cluburile mari?
Pădureanu: Da, dar nu dau nume. E meritul lui Sabău că Gloria poate face asemenea transferuri.

SportM: Adică?
Pădureanu: Este un antrenor extrem de inteligent şi de serios. El a avut noroc că m-a întîlnit pe mine, eu am fost la fel de norocos că l-am întîlnit pe el. Mai sînt jucători descoperiţi şi pregătiţi de el care vor ajunge departe, dar ştii că nu obişnuiesc să dau nume sau cifre înainte ca lucrurile să fi e clare.

SportM: Au fost într-adevăr discuţii cu Steaua? I-aţi promis lui Gigi Becali că jucătorul va ajunge la el?
Pădureanu: Am avut o singură discuţie cu Gigi, la telefon.

SportM: Şi i-aţi promis ceva?
Pădureanu: Nu pot să vă spun decît că nu ne-a ajutat Dumnezeu să ne înţelegem

SportM: Timişoara?
Pădureanu: Dădeau sub Benfica, a anunţat şi Marian Iancu suma oferită (n.r – 1,2 milioane de euro). În plus, dorinţa jucătorului, dacă nu s-a putut la Steaua, a fost să plece în străinătate.

SportMagazin numarul 94 (22 – 28 ianuarie 2008)

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: