EXCLUSIV Ionut Popa: Nu joc cu echipe de frizeri si bucatari

0
83

Ionuţ Popa face cu Poli Iaşi o pregătire “cazonă”, în ţară, pentru a păstra contactul cu atmosfera din Liga I

SportM: Unde îşi efectuează Poli pregătirea de iarnă?
Ionuţ Popa: Noi rămînem în ţară, sîntem mai ataşaţi de locurile de origine, se ştie. Între 8 ianuarie, cînd este programată reunirea lotului, şi 14 ianuarie, ne vom pregăti acasă, la Iaşi, după care între 14 şi 30 ianuarie vom face un cantonament la Băile Felix. Apoi, vom mai vedea.

SportM: De ce preferaţi ţara în detrimentul străinătăţii?
Popa: Pentru că aşa e normal, de ce să merg afară să joc pe gazoane imaculate şi cînd mă întorc în campionat să mă minunez de ce terenuri am? Mai bine stau aici, unde am noroiul, ceaţa şi gerul care ne aşteaptă în campionat în februarie. În plus, pot juca amicale cu echipe bunicele, de nivel apropiat nouă. De ce să merg afară, să joc cu frizerii şi bucătarii?

SportM: Pe ce veţi pune accentul în această perioadă?
Popa: Prioritatea mea e ca fotbaliştii mei să aibă o pregătire fizică ireproşabilă, o rezistenţă fizică extraordinară, să fie căliţi şi gata de luptele grele din retur. Vreau ca această pregătire beton să îmi permită să bat Steaua chiar în prima etapă!

SportM: Cîte meciuri amicale veţi juca şi cu cine, în condiţiile în care mai toate formaţiile din Liga I vor fi în străinătate?
Popa: Mi-am propus să disputăm şase jocuri de verificare. Nu contează cu cine, nu are nici o relevanţă! Italienii aleg numai echipe slabe, sînt băieţi deştepţi. Cine crede că îţi trebuie adversari de calibru, se înşală amarnic! Probabil vom juca şi în Ungaria sau cu trupe din Ungaria, pentru că la Felix sîntem foarte aproape şi avem posibilitatea.

SportM: Noi achiziţii?
Popa: Da, am discutat cu conducerea şi am convenit să ne primenim lotul cu trei-patru jucători, care să acopere golurile din fiecare compartiment.

SportM: Ce dorinţe vă puneţi pentru 2008?
Popa: Să dea Dumnezeu să rămînem în continuare în Liga I. E cea mai mare dorinţă a mea.

Sport Magazin numarul 92 (8 – 14 ianuarie 2008)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here