EXCLUSIV – IONUT MAZILU – ARSENAL KIEV/ Tunarul Mazilu

Ionuţ Mazilu a început fotbalul în Regie, iar în 1999 a debutat în prima echipă a Sportului Studenţesc. Mazilu a impresionat de la debutul său în tricoul alb-negru şi a devenit golgheterul “studenţilor”, atât în divizia B, cât şi în primul eşalon. Sezonul 2005-2006 a fost perfect pentru talentatul atacant, care a punctat de 22 de ori în 28 de meciuri, iar Sportul a terminat campionatul pe locul patru, ratând la “mustaţă” califi carea în cupele europene

34 de meciuri – 18 goluri

Trei luni mai târziu a făcut pasul spre Rapid. Formaţia giuleşteană l-a transferat la “pachet” cu cel mai bun prieten al său, Costin Lazăr. În primul sezon a bifat 19 jocuri la alb-vişinii în care a punctat de nouă ori. A urmat un tur de campionat (2007-2008) şi mai bun pentru jucătorul care a strâns zece selecţii în echipa naţională. În 15 etape, Mazilu a marcat nouă goluri şi a devenit cel mai bine cotat dintre atacanţii din liga întâi. După un an şi jumătate în Grant a fost cumpărat de Dnepr Dnepropetrovsk.

Transfer record

În conturile lui George Copos au intrat aproape patru milioane de euro, (n.r. sumă record pentru clubul Rapid în acel moment) şi Ionuţ Mazilu a devenit jucătorul lui Dnepr. La echipa antrenată de Oleg Protasov, ultimul golgheter rapidist s-a acomodat foarte greu, iar după plecarea fostului tehnician al Stelei, acesta nu a mai primit nicio şansă. După un an la Dnepropetrovsk, Mazilu a fost foarte aproape de o revenire în liga întâi, la FC Braşov, dar în cele din urmă a ajuns la Arsenal Kiev.

Un nou început

La gruparea din capitala Ucrainei, atacantul în vârstă de 27 de ani şi-a regăsit încrederea şi pofta de gol şi a avut un debut perfect de retur. După două goluri în primele două etape care au adus şase puncte pentru Arsenal din jocurile cu Zorya şi FC Harkov au urmat alte evoluţii remarcabile în partidele cu Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk, pierdute însă de echipa la care este împrumutat până la vară Ionuţ Mazilu.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...