EXCLUSIV IONUT LUPESCU/ ”Strigatul provinciei”

Aceasta etapa sta în primul rînd sub spectrul demiterii lui Andone. Sigur, nu e treaba nimanui, ci doar a conducerii clujene, de a decide cum sa rezolve problemele interne ale clubului. Cert este ca echipa campioana se va confrunta cu mari probleme în meciurile din grupele Ligii Campionilor si prin aceasta prisma, a schimbarii antrenorului. De altfel, aceasta este o caracteristica a fotbalului românesc. Lipsa rabdarii duce la o decapitare totusi prematura a antrenorilor, cu mari repercusiuni la nivel de exprimare a echipelor.

Desi a beneficiat de doua derby-uri, în Soseaua Stefan cel Mare si la Timisoara, etapa cred ca a avut un pol de rezistenta si la Galati. Acolo s-au întîlnit doua echipe frumoase, cu jucatori valorosi si care cauta permanent cartea atacului. Vasluiul încearca sa devina un nume greu în fotbalul românesc si chiar sa se impuna, în masura posibilitatilor, pe plan european. Este practic strigatul Provinciei.

Nu pot sa nu recunosc ca mi-a placut si partida dintre FC Timisoara si Rapid. Doua echipe care se respecta. Doua echipe care deseneaza fotbalul, nu neaparat prin spectaculozitate, cît în special prin pragmatism. Poate ca si acest mod de a privi „sportul-rege” este un atu în întîlnirile cu fortele din Europa.

Acum, pentru doua saptamîni, este momentul sa ne oprim. Are cuvîntul echipa nationala.