EXCLUSIV IONUT LUPESCU/ ”Reactii adverse la fotbalul mare”

Din pacate, acomodarea noastra la ritmul care se practica în fotbalul mare de pe continent este un proces de durata. Exact cum România are nevoie de ani ca sa se integreze de facto în Uniune, Ligii I îi trebuie probabil la fel de multe sezoane ca sa se adapteze la rigorile fotbalului de performan a din Europa.

Acest lucru s-a vazut în etapa a X-a, una în care pe alocuri s-a prelungit dezamagirea avuta, joi, în Cupa UEFA.

Voi începe cu primadonele. Pe hîrtie, Steaua trebuia sa faca praf Otopeniul, dupa ce scosese un punct contra Fiorentinei. Calcule false, spre meritul ilfovenilor, însa o participanta în Champions League trebuia macar sa arate altceva cu o nou-promovata. Sigur, îmi puteţ i spune ca si Bayern a remizat acasa cu Bochum, dupa egalul cu Lyon, dar de bavarezi nu îmi fac griji ca nu pot ţine ritmul. La ei e criza, la noi e, vrem nu vrem, neputin a.

Si CFR-ul a acuzat la Gala ţi oboseala dupa reusita cu Chelsea. O echipa mare si cu un lot asa numeros, fiind în plus campioana, n-are voie sa scape puncte importante. Îi va trebui un forcing daca vrea sa reintre în lupta pentru titlu.

Ceea ce se întîmpla cu Rapidul este la fel de îngrijorator. Trupa din Giulesti pornise atît de bine campionatul, dar, asa cum va spuneam mai demult, cu o floare nu se face primavara, e nevoie de consisten a si de stabilitate pe banca. Iar Dinamo si Timisoara au ob inut si ele victorii chinuite.

S-ar parea ca avem reac ii adverse la fotbalul mare, dar sper sa fie doar un pas în evolu ia cluburilor noastre. Pîna la urmatoarea etapa, ne asteapta meciul cu Franţ a, iar la el cu siguran a vom îndulci tot amarul din ultima vreme. 

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...