EXCLUSIV/ Ionut Lupescu: „Moment greu pentru Duisburg”

Duelul de vineri, dintre MSV Duisburg şi Energie Cottbus, va fi foarte important mai ales pentru gazde. Din păcate, vom avea acolo jucători români nevoiţi să lupte pentru evitarea retrogradării. Mi-aş fi dorit să văd în Germania un derby românesc pentru un loc de Cupa UEFA sau chiar mai sus. Totuşi, sper să rămînă în prima ligă şi cei trei de la Duisburg, şi Ovidiu Burcă.

Pentru asta, cred că ar fi important să cîştige MSV. Probabil, oaspeţii s-ar bucura şi pentru un punct. În schimb, egalul nu le-ar mulţumi deloc pe gazde. Deşi esticii din Cottbus au un buget mic, au reuşit să reziste anul trecut şi pot repeta „performanţa”.

Oricum, a juca în liga secundă a Germaniei nu este deloc o ruşine. Cînd se vorbeşte despre 2.Bundesliga, de multe ori se interpretează greşit. Este un campionat situat, ca valoare, peste multe prime ligi din alte ţări. Echipe bune, jocuri interesante, stadioane frumoase şi populate. Sînt partide la care asistă 25-30.000 de spectatori. Poţi urmări, de exemplu, un meci între FC Koln şi FC Kaiserslautern cu 45.000 de oameni în tribune! Am văzut că Tararache şi-a prelungit contractul cu Duisburg, deşi e foarte probabil să retrogradeze. Cred că a făcut bine. Nici el, nici Filipescu, nici Claudiu Niculescu nu mai sînt la prima tinereţe. Ei pot juca fotbal la nivel bun şi în a doua divizie.

Dar mai sînt destule etape. Hansa Rostock nu este deloc salvată, iar Arminia Bielefeld şi FC Nurnberg au şi ele de muncit mult. Ultima ar fi păcat să „pice”. Oraş important, stadion frumos, cu banii stau bine”¦ Dar, îmi aduc aminte, cînd eram la Borussia Monchengladbach aveam jucători valoroşi, şi luptam să nu retrogradăm. Uneori nu contează doar numele şi banii”¦

Un alt meci interesant al etapei: VfB Stuttgart – Hamburger SV. Echipa cuplului Marica – Sergiu Radu şi-a revenit, poate cîştiga sîmbătă şi poate spera chiar la un loc în Liga Campionilor. Mai este timp destul. Nici despre Bayern Munchen nu aş spune că este deja campioană!