EXCLUSIV IONUT LUPESCU/ ”Lupta pentru titlu nu s-a incheiat”

Cred că de foarte mulţi ani nu am avut un sezon atît de echilibrat. La vîrf, chiar nu există certitudini. Nu pot să spun că a fost un tur extraordinar de spectaculos şi nici că în Europa noi am mers foarte bine. Însă, raportîndu-ne la condiţiile actuale şi la „marfa clientului”, acum, cînd tragem linie, ar trebui să fim măcar mulţumiţi, dacă nu liniştiţi.

Acolo, sus, lupta e dură, dar frumoasă şi spectaculoasă. Dinamo, Unirea Urziceni, FC Timişoara şi Steaua luptă cu şanse aproximativ egale pentru supremaţie. Lupta e departe de a fi încheiată, pentru că toate formaţiile din acest patrulater îşi vor juca şansele pînă la capăt. Şi nu trebuie omisă răbufnirea de orgoliu a Rapidului, care oricînd poate apărea în ecuaţie. Fără să mai vorbim de CFR Cluj, campioana en-titre, care, o dată scăpată de „povara europeană”, se poate concentra exclusiv la competiţia internă.

La fel de interesant rămîne şi un alt aspect. Revolta Provinciei este cît se poate de spectaculoasă. După CFR, alte echipe din afara Bucureştiului dau buzna către podium. Timişoara, Urziceni, Craiova şi nu în ultimul rînd Vaslui sînt grupări care emit pretenţii justifi cate. Faptul că Provincia are potenţialul valoric şi fi nanciar de a-şi cere drepturile fotbalistice este un real cîştig.

Nici la polii opuşi ai clasamentului lucrurile nu sînt deloc clare, iar lupta pare ascuţită. Buzăul pare condamnată. La prima vedere şi Otopeniul, cu toate că acolo ambiţiile sînt mari, iar în iarnă pot interveni schimbări majore. În rest, Farul, Pandurii, Iaşiul, Gloria Bistriţa şi nu numai vor avea mult de tras pentru a rămîne în primul eşalon.