Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

EXCLUSIV IONUT LUPESCU/ ”Etapa care le-a avut pe toate”

Această a treia rundă a dat satisfacţie din multe puncte de vedere. Am văzut cîteva reuşite senzaţionale, precum cele ale lui Curtean, un fotbalist care m-a impresionat plăcut, şi sper ca „explozia” în faţa Timişoarei să fie doar începutul pentru el. Foarte important este acum să rămînă cu picioarele pe pămînt şi să muncească cu o seriozitate dublă.

Am văzut parade spectaculoase, ratări de infarct şi răsturnări de scor, cum a fost cazul la Craiova, sau victorii detaşate, ca cea izbutită de Unirea Urziceni. Toate acestea sînt sarea şi piperul fotbalului, şi este îmbucurător că Liga I punctează şi la impresia artistică.

Pentru că anterior m-am referit la Curtean, o voi evidenţia pe Gaz Metan, care a produs o mare surpriză a debutului de stagiune, surclasînd Timişoara. Este una dintre grupările pozitive ale Ligii I, cu linişte în birouri şi cu spirit de echipă în teren. Dacă medieşenii vor continua în acest fel, probabil că îşi vor îndeplini obiectivele.
Vaslui, care ne reprezintă şi în Europa, continuă să facă furori în campionat. Sper să îşi confirme forma bună joi, cu Metalurgs.

Rapid s-a dopat moral prin victoria cu CFR, dar eu salut stăpînirea jucătorilor şi oficialilor din Giuleşti, care nu se lasă purtaţi de val. Automulţumirea este unul dintre cele mai periculoase lucruri din fotbal. Este însă clar că Rapid e o candidată serioasă la titlu. Păcat totuşi de incidentele de pe bancă.

Sîntem într-o săptămînă foarte importantă pentru echipele noastre de club. Să sperăm că atît Steaua, cît şi Vaslui vor lua o opţiune importantă la calificare, după disputarea primei manşe. Ambele au şanse bune, în opinia mea, pentru că joacă un fotbal de calitate. Nu în ultimul rînd, să le ţinem pumnii şi olimpicilor noştri participanţi la Beijing! Hai România! 

Citeste mai multe!