EXCLUSIV/ Ionut Lupescu: ”Dan Petrescu merita felicitari”

Ne apropiem de finalul anului, mai este pu tin pîna se întrerupe campionatul si nimeni nu îsi mai permite pasi gresi ti. Probabil ca de aceea multe dintre meciurile etapei a XV-a nu au fost foarte spectaculoase. A primat rezultatul. Presiunea poate turna plumb în ghetele fotbaliştilor, mai ales în ale celor tineri. Dar cîteodata si lupta asta oarba pentru fiecare minge, tactica respectata la sînge, daruirea si spiritul de sacrificiu pot sa placa celor din tribune sau din fat a televizoarelor. Iar cînd dintr-o asemenea lupta mai apare cîte un gol, precum cele reusite de Viglianti la Gala ti sau Bilasco pe Dinamo, ne putem declara mul tumit i.

Mai avem de asteptat pîna vom ajunge sa putem urmari pe stadioanele din România meciuri ca cele din Spania, Anglia sau Germania.

Îmbucurator este însa faptul ca tot mai multe echipe cred în sansa lor. Unirea Urziceni este exemplul clar ca daca faci totul cum trebuie pot i sa construieşti o echipa si fara sa cheltuiesti zeci de milioane de euro. O echipa fara egal si la propriu, si la figurat (nu a remizat în nici un meci, pîna acum are 11 succese si patru înfrîngeri si este pe primul loc).

Dan Petrescu merita felicitari pentru ca joaca toate meciurile la victorie, asa cum remarc cu placere ca face si Viorel Moldovan la Vaslui.

Nu pot sa închei fara sa-mi exprim dezamagirea pentru incidentele produse la partida dintre Steaua si Timisoara. Îmi pare rau ca nu putem sa vorbim numai despre fotbal si ca unii oameni transforma spectacolul sportiv într-unul grotesc.