Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

EXCLUSIV/ Ionut Lupescu: „Candidam din nou in 2010”

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, vrea ca Romania sa organizeze o finala europeana pe noul stadion

Reporter: Domnule Lupescu, cind va incepe de fapt demolarea stadionului „National”?
Ionut Lupescu: Nu trebuie sa ne grabim cu demolatul, pentru ca inca se lucreaza la proiectul noii arene. Doar proiectul in sine dureaza 12 luni. Lucram cu o firma germana, care speram ca va respecta punctualitatea tipic nemteasca.
R: Cit va dura constructia noului stadion?
IL: Este vorba de un total de 32 de luni, in care este inclus si timpul acordat proiectului. S-a intirziat putin pentru ca acum vorbim despre un nou proiect, cum spuneam realizat in Germania. in mod normal, cam pe la mijlocul anului viitor vom incepe demolarea vechii arene. Important este ca am gasit intelegere, dar si bani. R: La cit se ridica intreaga investitie?
IL: Avem alocati in jur de 120 de milioane de euro pentru aceasta investitie. Atit Primaria, cit si Guvernul ne-au sprijinit in aceasta actiune.
R: Cui a apartinut ideea de a ridica o noua arena pe locul fostului „23 August”?
IL: A fost ideea federatiei. Initial, am vrut sa organizam finala Cupei UEFA, dar am primit o scrisoare in care era specificat ca, daca aveam un stadion care sa indeplineasca standardele, proiectul nostru era aprobat. N-am renuntat la idee, mai ales ca am vazut atentia deosebita acordata tarilor din Est.
R: Va organiza Romania o finala europeana?
IL: Preconizam ca in 2010 sa avem o arena moderna si tot atunci sa candidam pentru organizarea unei finale europene.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 62 (din 30 aprilie)

Citeste mai multe!