EXCLUSIV/ Ionut Lupescu: “Campionatul ramane deschis”

Marea atracţie a ultimei runde a fost, evident, derby-ul Steaua – CFR, un meci despre care eu cred ca a fost relativ bun, nu foarte bun. Consider ca ardelenii au pierdut în primul rînd din cauza autogolului înscris de portar, care le-a taiat din elanul începutului. Si Tudor a gresit la faza penalty-ului, e drept, dar Clujul nu avea voie sa intre în jocul Stelei, sa ia trei goluri din faza fixa. Trebuia sa fie la fel de ofensiv cum a fost în primele secvenţe.

Ramîne de vazut daca Steaua s-a reimplicat efectiv în lupta pentru titlu. La Tîrgu Jiu o asteapta un meci greu. Oricum, cred ca, indiferent de rezultatul acestei partide, campionatul nu era închis.

Pe lînga derby, au existat si alte partide foarte atractive. Mi-a placut meciul de la Cluj, dintre Universitatea si UTA, dar si duelul rapidistilor cu Oţelul. La polul opus, lumea va încadra partida de la Craiova, dar cred ca ambele tabere pot invoca în apararea lor gazonul prost si vîntul puternic. Ceahlaul a pierdut, dar sper sa se salveze, un club cu o asemenea infrastructura nu merita sa joace în Liga a II-a. Iar Dinamo a bifat o victorie meritata, si-a luat si o mica revansa pentru ce a paţit în Cupa. Analizînd etapa, este clar ca a fost vorba despre o organizare foarte proasta a anumitor meciuri, si ma refer aici la ceea ce s-a întîmplat la Buzau si la Galaţi. Sper ca observatorii de joc sa îsi fi notat cele de cuviinţa si sa sesizeze comisiile abilitate, pentru ca e inadmisibil ca anumiţi indivizi sa intre pe gazon si sa îi puna în pericol pe jucatori, pe arbitri si pe cei din staff -ul tehnic al echipei adverse. Din pacate, la noi persista aceasta meteahna a conducatorilor, de a admite asemenea gesturi, menite sa bage frica în arbitri si în adversari.

Stiri recente

Comentatorul sportiv Octavian Vintilă a murit la 86 de ani

Comentatorul sportiv de la Radio România Actualităţi, Octavian Vintilă a murit, vineri, la vârsta de 86 de ani. El...