EXCLUSIV/ Ion Vladoiu: “E greu sa te ridici in Bundesliga”

0
148

Îmi pare rău să constat că situaţia echipelor la care evoluează jucători români este, în continuare, nu foarte plăcută sau chiar îngrijorătoare.

MSV Duisburg şi Energie Cottbus nu reuşesc să iasă din zona periculoasă a retrogradării. Timpul trece, iar etapele se scurg în defavoarea lor. Claudiu Niculescu a reuşit să marcheze de cîteva ori pentru Duisburg, dar dacă sînt alte găuri în echipă, dacă apărarea nu se descurcă iar golurile marcate sînt mai puţine decît cele primite… În Germania, deşi toată lumea luptă pînă în ultima secundă, este foarte greu ca, o dată bine înfiptă în zona inferioară a clasamentului, o formaţie să se mai poată salva. Mi-e teamă că Filipescu, Tararache, Niculescu şi Burcă sînt, cu echipele lor, din ce în ce mai aproape de 2.Bundesliga. Mi-aduc aminte că, atunci cînd jucam la Köln şi eram în aceeaşi situaţie, ne-au dus şi la psiholog! Dar nici asta nu ne-a ajutat, nu am reuşit să ne salvăm de la retrogradare. La Duisburg vine acum Hansa, o echipă care a cam jucat la “mica ciupeală”. Eu nu am încredere în asemenea formaţii. Pe unde am jucat, se cerea ofensivă, nu stăteam să ne apărăm. Mie nu mi-a plăcut niciodată acest stil, de a sta “la cutie” tot meciul. E imposibil ca, la un moment dat, să nu apară, pe fond de oboseală, o greşeală, şi atunci s-a terminat, te-ai apărat degeaba. Asta nu e o tactică bună pe termen lung şi, de aceea, sper ca Duisburg să cîştige în faţa celor din Rostock, iar ai noştri să mai urce în clasament.

Cît despre cei de la Stuttgart, eu văd o victorie a lor în faţa lui Werder Bremen. Îmi place VfB, am văzut-o în cîteva meciuri. Chiar aş spune că sînt mai sigur de victoria şvabilor contra lui Werder, decît de cea a lui Bayern, acasă, cu Karlsruher SC. Deşi Bayern nu-şi mai poate permite să piardă puncte. Mai ales că o văd şi pe Hamburg victorioasă la Nürnberg!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here