EXCLUSIV ION VIOREL/ ”Bundesliga, cel mai spectaculos campionat”

Îmi pare rău că pînă acum n-am apucat să urmăresc foarte multe meciuri din Bundesliga în acest sezon, deoarece am fost foarte prins cu echipa pe care o pregătesc, Petrolul Berca. Asta nu înseamnă că atunci cînd am avut posibilitatea nu mi-am aruncat ochii asupra campionatului german.

Este absolut superb să vezi meciuri în care se joacă din primul pînă în ultimul minut, indiferent dacă este vorba despre un derby sau despre un duel între prima şi ultima clasată. Pînă la urmă, nemţii sînt cei care au inventat acest stil, în care nu renunţi niciodată la victorie şi dai totul pe teren pentru echipa ta.

O mare enigmă pentru mine o reprezintă Bayern Munchen. Nu-mi amintesc cînd au început ultima dată atît de slab sezonul, însă cred că îşi vor intra în ritm pe parcurs.

Mă bucură faptul că Sergiu Radu a ales să plece la FC Koln, deşi este un club mai mic, acolo are garanţia de a juca. A fost o decizie foarte înţeleaptă şi cred că va avea succes. Un mare regret pentru mine îl reprezintă faptul că, atunci cînd aveam 31 de ani, am preferat să mă întorc în ţară, în loc să merg la Kickers Offenbach, aşa cum îmi recomandase antrenorul de la VfL Bochum. Tocmai de aceea îmi place să văd că un jucător foarte bun nu face aceeaşi greşeală ca mine şi rămîne să joace în Bundesliga.

În momentul de faţă, consider campionatul german drept cea mai spectaculoasă competiţie fotbalistică de pe bătrînul continent. Poate nu sînt banii din Premier League sau Primera Division, însă dărurirea este una net superioară, tribunele sînt de fiecare dată umplute pînă la refuz, iar din punct de vedere organizatoric nemţii rămîn nemţi, totul este calculat, şi show-ul unul cu adevărat veritabil.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...