EXCLUSIV: Interviu Viorel Hizo

Cu cîteva zile înainte de startul campionatului, „Dulăul” a hotărît, împreună cu oficialii nemţeni, că trebuie întărită linia defensivă. Astfel, deşi au fost transferaţi pînă acum 12 jucători, se încearcă achiziţionarea unor fundaşi pe ultimii metri. Explicaţia este foarte simplă: adversarii din meciurile de pregătire au ajuns foarte uşor în faţa porţii Ceahlăului, în special în urma unor pătrunderi printre apărătorii centrali. Iar după investiţiile făcute în infrastructură şi în noua echipă, pretenţiile sînt mari la Piatra Neamţ şi nimeni nu concepe ca trupa lui Hizo să nu termine sezonul în prima jumătate a clasamentului.

SportM: Domnule Hizo, cum vedeţi noul sezon?
Viorel Hizo: Va fi un campionat care se va disputa. Patru-cinci echipe se bat pentru cele două locuri de Liga Campionilor, mai sînt alte patru poziţii care asigură prezenţa în Cupa UEFA, şi încă două de Intertoto. În plus, sînt şi cele patru locuri retrogradabile. Va fi o luptă aprigă.

SportM: Anul trecut Ceahlăul a retrogradat. Care este acum obiectivul echipei?
Hizo: Nici nu vreau să aud de acest cuvînt. Într-adevăr, am transferat mulţi jucători în această vară, iar omogenitatea poate suferi din această cauză, dar echipa este prea bună pentru a discuta despre acest subiect.

SportM: Ce sistem de joc veţi folosi?
Hizo: Singurul lucru sigur este că voi trimite în teren patru fundaşi, restul depinde de adversar. Nu ştiu dacă voi apela la 4-3-3, 4-2-3-1 sau 4-4-2, recunosc însă că ultimul îmi place cel mai mult. Oricum, eu vreau să fac o echipă la nivelul infrastructurii de aici.