EXCLUSIV: Interviu Victor Hanescu

Abia refăcut după o sîcîitoare accidentare la spate, Victor Hănescu speră ca, o dată cu succesul înregistrat în challenger-ul de la Timişoara, seria sa de ghinioane din ultima perioadă să ia sfîrşit. Revenit în primii 200 jucători ai lumii, Hănescu nu va participa totuşi la puternicele turnee pe ciment din America, preferînd să joace în această lună o serie de turnee challenger pe zgură, toate avînd ca scop pregătirea pentru BcR open Romania

SportM: Victor, ai reuşit să spargi gheaţa şi să cîştigi primul turneu din acest an, challenger-ul de la Timişoara. Simţi că poţi reveni acum la forma ta premergătoare accidentărilor?
Victor Hănescu: A fost un succes important pentru că mi-a dat încredere în mine. După o perioadă ceva mai difi cilă, se pare că am început în sfîrşit să simt mingea, iar jocul meu este din ce în ce mai bun. Cu puţin noroc, sper să pot reintra în top 100. Sănătos să fi u, de restul vom mai vedea…

SportM: Nu regreţi că sezonul de zgură se apropie de fi nal exact cînd te afl ai într-o revenire de formă?
Hănescu: Ba da, dar asta este situaţia. Sper să nu am probleme de acomodare cu suprafeţele mai rapide. Un teren dur din ciment îţi poate suprasolicita spatele, iar eu nu mai vreau să risc vreo recidivă.

SportM: Să înţeleg că declari forfait pentru US Open?
Hănescu: Da, prefer să rămîn în Europa, să mai particip la nişte turnee challenger pe zgură. De aceea nici nu mi-am făcut planuri de a pleca peste Ocean şi a juca la turneele pe ciment.

SportM: Preferi aşadar să joci un concurs challenger decît să te înscrii în califi cările unui turneu Open sau Masters Series?
Hănescu: Momentan da, pot căpăta astfel mai multă încredere în mine şi abia din iarnă o să încerc să mă bat şi în turneele de top. În America, clima este difi cilă, este multă umiditate şi nu mă simt prea bine pe acest gen de vreme. Dacă jucam direct pe tablou, situaţia era altfel şi îmi încercam şansa.

SportM: Vei juca mai mult şi la dublu în această a doua jumătate a anului?
Hănescu: Doar la turneele importante, este posibil să fac pereche cu Andrei la BCR Open.

SportM: Ce părere ai despre faptul că, deşi nu mai e la prima tinereţe, Pavel mai scoate uneori din joben cîte un rezultat de excepţie, cum a fost la Umag în Croaţia?
Hănescu: Mă bucur sincer pentru el, mai ales că fără acest rezultat ar fi putut scădea mult în clasament şi i-ar fi fost apoi mai difi cil să revină. Andrei mai poate în opinia mea să obţină performanţe deosebite în continuare.

SportM: Recent, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, Dumitru Hărădău, a declarat că ar fi mai bine pentru echipa de Cupa Davis ca tu şi Andrei Pavel să nu participaţi la BCR Open pentru a vă odihni în perspectiva meciului cu Japonia.
Hănescu: Nu cred că se pune problema că am refuzat vreodată echipa de Cupa Davis sau că m-am dat lovit. Trebuie să mă mai gîndesc şi la mine! În ultimul an, cu greutăţi pentru mine, nu prea mi-a fost nimeni alături, aşa că voi juca la BCR Open. Îmi doresc să obţin un rezultat bun aici, care m-ar putea ajuta să urc în clasamentul ATP.

Sport Magazin numarul 72 (13 – 19 august 2007)

Stiri recente

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4...