EXCLUSIV: Interviu Romeo Gotineac

Acesta este verdictul pe care îl dă Romeo Gotineac (foto) grupei în care România va juca împotriva Italiei, Scoţiei, Portugaliei şi Noii Zeelande

SportM: Romeo, se poate spune că România se situează într-o grupă de foc?
Romeo Gotineac: Nu cred că ar trebui să privim din această perspectivă. Asta ar însemna ca din start să nu credem în şansele noastre.

SportM: Totuşi, vă aflaţi în aceeaşi grupă cu Noua Zeelandă.
Gotineac: Corect. Dar, deşi în grupa noastră Noua Zeelandă este marea favorită la titlu, personal cred că este o grupă abordabilă.

SportM: Ce te face să fii atît de optimist?
Gotineac: În afară de „all blacks, cu toate celelalte echipe putem juca de la egal la egal. Nu este numai părerea mea, ci şi a coechipierilor mei. E firesc să credem în şansa noastră.

SportM: Cum vezi acest Campionat Mondial şi echipa României în particular?
Gotineac: Pentru mine este a 4-a Cupă Mondială. Din 1995, pînă acum, s-au schimbat multe, foarte multe, la echipa României. În primul rînd, acum ni se dă posibilitatea să gîndim noi înşine pe teren, să construim faza asa cum o simţim. Problema este că noi am progresat în ultimii 12 ani, dar alte naţiuni au progresat şi mai mult, unele au progresat enorm. La noi există încă factorul economic care împiedică un progres major, cît şi lipsa de interes în România pentru acest sport.

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...