EXCLUSIV: Interviu Petre Marin

0
150

Petre Marin spune că, la ora actuală, naţionala României are mare poftă de joc şi foame de performanţe. Micuţul fundaş zîmbeşte cînd vorbeşte despre atmosfera din vestiar, însă e dezamăgit de publicul din Bucureşti

SportM: Se pare că ai devenit o prezenţă constantă la naţională.
Petre Marin: Ä‚sta-i un motiv de bucurie pentru mine. În fond, convocarea la naţională e rodul muncii unui fotbalist. Şi e un motiv să tragi în continuare. SportM: Ce părere ţi-a lăsat echipa Turciei? Marin: Adversari puternici şi tehnici. Aşa au fost turcii dintotdeauna. Iar fotbalul lor a progresat enorm. Au o echipă care poate avea un cuvînt greu de spus în Europa.

SportM: Şi totuşi i-aţi învins destul de lejer.
Marin: Asta înseamnă că sîntem buni, nu? Lăsînd gluma la o parte, n-a fost un meci uşor. Au avut o bară chiar la început şi alte cîteva ocazii. Dar, după aceea, am pornit şi noi motoarele. Victoria zic eu că a fost una meritată, iar testul în sine unul util.

SportM: Turcia este peste Belarus? Marin: Nu se pot face comparaţii valorice la un astfel de meci. Într-un amical echipa caută să se rodeze, se încearcă jucători noi şi formule noi. Un meci ofi cial e altfel. Totul sau nimic. De aceea spun că nu poţi compara sub nici o formă Turcia cu Belarus. SportM: Naţionala noastră poate mai mult în momentul de faţă?
Marin: Firesc. Acum a fost vorba doar de un test. Domnul Piţurcă a vrut să ne vadă la lucru, iar noi, jucătorii, să fi m din nou împreună. Pauza de la naţională a fost destul de lungă. Însă pofta de joc şi foamea de performanţe încă le avem, credeţi-mă!

SportM: Atmosfera?
Marin: Din vestiar sau din tribune?

SportM: Să spunem, din vestiar.
Marin: Bună, excelentă! Şi nu mă joc cu cuvintele. Expresia “sîntem o mare familie” este cît se poate de viabilă. Dar atmosfera este întotdeauna întreţinută şi de rezultate. SportM: Dar atmosfera din tribune? Marin: Deprimantă. Se vede foarte urît din teren un stadion gol. Şi noi, jucătorii, parcă ne simţim într-un fel inutili. Cred că aceeaşi senzaţie o au actorii dintr-o piesă de teatru cînd “evoluează” în faţa unei săli goale.

SportM: Provincia reprezintă cu adevărat o soluţie?
Marin: Cu certitudine. Bucureştiul e saturat de fotbal. Mă frec la ochi şi pur şi simplu nu înţeleg cum de s-au golit stadioanele Stelei şi Rapidului, care erau mereu pline ochi. De naţională, ce să mai zic atunci? În provincie e altceva. Lumea se înghesuie la porţile stadionului să ne vadă. Parcă şi noi ne simţim altfel.


Sport Magazin numarul 74 (27 august – 2 septembrie 2007)