EXCLUSIV: Interviu Petre Marin

Petre Marin spune că, la ora actuală, naţionala României are mare poftă de joc şi foame de performanţe. Micuţul fundaş zîmbeşte cînd vorbeşte despre atmosfera din vestiar, însă e dezamăgit de publicul din Bucureşti

SportM: Se pare că ai devenit o prezenţă constantă la naţională.
Petre Marin: Ä‚sta-i un motiv de bucurie pentru mine. În fond, convocarea la naţională e rodul muncii unui fotbalist. Şi e un motiv să tragi în continuare. SportM: Ce părere ţi-a lăsat echipa Turciei? Marin: Adversari puternici şi tehnici. Aşa au fost turcii dintotdeauna. Iar fotbalul lor a progresat enorm. Au o echipă care poate avea un cuvînt greu de spus în Europa.

SportM: Şi totuşi i-aţi învins destul de lejer.
Marin: Asta înseamnă că sîntem buni, nu? Lăsînd gluma la o parte, n-a fost un meci uşor. Au avut o bară chiar la început şi alte cîteva ocazii. Dar, după aceea, am pornit şi noi motoarele. Victoria zic eu că a fost una meritată, iar testul în sine unul util.

SportM: Turcia este peste Belarus? Marin: Nu se pot face comparaţii valorice la un astfel de meci. Într-un amical echipa caută să se rodeze, se încearcă jucători noi şi formule noi. Un meci ofi cial e altfel. Totul sau nimic. De aceea spun că nu poţi compara sub nici o formă Turcia cu Belarus. SportM: Naţionala noastră poate mai mult în momentul de faţă?
Marin: Firesc. Acum a fost vorba doar de un test. Domnul Piţurcă a vrut să ne vadă la lucru, iar noi, jucătorii, să fi m din nou împreună. Pauza de la naţională a fost destul de lungă. Însă pofta de joc şi foamea de performanţe încă le avem, credeţi-mă!

SportM: Atmosfera?
Marin: Din vestiar sau din tribune?

SportM: Să spunem, din vestiar.
Marin: Bună, excelentă! Şi nu mă joc cu cuvintele. Expresia „sîntem o mare familie” este cît se poate de viabilă. Dar atmosfera este întotdeauna întreţinută şi de rezultate. SportM: Dar atmosfera din tribune? Marin: Deprimantă. Se vede foarte urît din teren un stadion gol. Şi noi, jucătorii, parcă ne simţim într-un fel inutili. Cred că aceeaşi senzaţie o au actorii dintr-o piesă de teatru cînd „evoluează” în faţa unei săli goale.

SportM: Provincia reprezintă cu adevărat o soluţie?
Marin: Cu certitudine. Bucureştiul e saturat de fotbal. Mă frec la ochi şi pur şi simplu nu înţeleg cum de s-au golit stadioanele Stelei şi Rapidului, care erau mereu pline ochi. De naţională, ce să mai zic atunci? În provincie e altceva. Lumea se înghesuie la porţile stadionului să ne vadă. Parcă şi noi ne simţim altfel.


Sport Magazin numarul 74 (27 august – 2 septembrie 2007)

Stiri recente

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4...