EXCLUSIV: Interviu Petre Grigoras

Fără să aibă la dispoziţie un lot cu nume sonore, Petre Grigoraş a reuşit să construiască la Galaţi o trupă performantă atît în campionat, cît şi în europa. chiar dacă elevii lui Grig au început prost noul sezon, tehnicianul grupării moldave caută soluţii pentru reeditarea succesului din ediţia trecută: un loc la vîrful Ligii I şi participarea în cupele europene

SportM: Domnule Grigoraş, paradox la Oţelul: merge bine în Cupa UEFA, dar în Liga I se zbate în subsolul clasamentului…
Grigoraş: Problema noastră în campionat a fost că n-am reuşit să aliniem cea mai bună formulă, din cauza numeroaselor indisponibilităţi. Eu sper că încet-încet, o dată cu revenirea titularilor de drept pe poziţiile descoperite, ne vom regăsi ritmul din sezonul precedent.

SportM: Asta înseamnă că, deocamdată, rezervele nu reuşesc să-i înlocuiască pe titulari.
Grigoraş: Îşi făcea cineva iluzii că Oţelul are un lot echilibrat valoric? Să vă dau un exemplu: la partida din etapa a II-a, cu Pandurii, toată partea mea stîngă a fost improvizată. Semeghin era suspendat, Silviu Ilie şi Kim Gil Sik accidentaţi. Am jucat cu ce-am avut şi am luat, previzibil, bătaie.

SportM: Aţi declarat că aţi prefera să pierdeţi trei meciuri şi apoi să cîştigaţi şapte. Vă menţineţi poziţia?
Grigoraş: În acea declaraţie făceam referire la cele întîmplate stagiunea anterioară. Istoria se repetă foarte rar, dar cine nu şi-ar dori să cîştige şapte din următoarele opt etape?

SportM: Să ne aşteptăm la reviriment în jocurile cu Lokomotiv Sofia şi Rapid?
Grigoraş: Categoric. Avem datoria să ne dregem imaginea în faţa celor care ne susţin.

SportM: Granzii cumpără la foc continuu. La Galaţi mai sînt şanse să ajungă cineva?
Grigoraş: Cineva cu nume, în nici un caz. Ca să faci achiziţii, trebuie să te mai uiţi şi în buzunar. În mare parte mă bazez pe lotul din campionatul trecut. N-avem înlocuitori pentru Baciu, Tănase, Mărginean sau Vîtcă. Sper ca străinii aduşi să se integreze cît mai repede. Bulgarul Jelev va fi o piesă importantă.

SportM: Apropo, ce buget de achiziţii aţi avut?
Grigoraş: Buget? Cred că glumiţi, la Oţelul n-a existat aşa ceva. Nu ne comparăm noi cu Poli, Unirea, Vaslui, Craiova. Va fi tot mai greu să rezistăm în faţa unor echipe ce pompează milioane de euro în transferuri.

SportM: Care este obiectivul Oţelului în acest sezon?
Grigoraş: Avînd în vedere că anul trecut am terminat pe 5, evident că ştacheta e undeva mai sus. Cei din conducere spun că o clasare între primele şase ar fi senzaţională. Din punctul meu de vedere însă, la condiţiile actuale şi la investiţiile care s-au făcut, sau mai bine zis care nu s-au făcut, n-ar fi nici o tragedie dacă ne-am situa şi mai jos.

SportM: Să vorbim un pic despre Cupa UEFA. Credeţi în posibilitatea accederii în grupe?
Grigoraş: E un vis frumos. Abia după ce vom depăşi obstacolul bulgar ne vom gîndi la aşa ceva. Ne studiem bine adversarul, chiar l-am trimis sîmbătă pe Viorel Tănase, secundul meu, să asiste la prima partidă de campionat a lui Lokomotiv. Dacă vom arăta cu sofioţii ce am arătat şi cu Trabzonspor, avem o bună şansă de a merge mai departe.

Sport Magazin numarul 72 (13 – 19 august 2007)

Stiri recente

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4...