EXCLUSIV: Interviu Nicolae Bara

0
143

UTA s-a confruntat zilele trecute cu cea mai profundă criză din istoria sa recentă. Motivul? lupta pentru putere între vicepresedintele Sandu Ion şi principalul fi nanţator, Nicolae Bara (foto), care a culminat cu demisia lui Lăcătuş şi retragerea afaceristului

SportM: Domnule Bara, o perioadă foarte tulbure la UTA. Va rezista clubul doar cu sprijinul lui Sandu Ion?
Bara: Am mari dubii. Eu am venit la Arad să resuscitez un brand de tradiţie al fotbalului românesc, însă la fi nal privesc cu mîhnire cum altcineva năruie tot ce am construit eu în timpul petrecut la club.

SportM: De ce această luptă pentru putere? Sînt aşa de mari interesele unor persoane?
Bara: Fără îndoială. E o poveste veche de cînd lumea. Cineva face un lucru bun, în timp ce pizmaşul îl subminează, pînă la lovitura fi nală. E decepÈ›ionant, însă o iau ca pe o lecţie de viaţă şi încerc să trag învăţămintele.

SportM: Mulţi v-au considerat “omul bun” la Arad…
Bara: Hai să nu zicem “omul bun”, ci omul corect, cu un proiect de salvare a unui brand, cu o strategie care să readucă legenda în actualitate. Mai bine lăsam legenda între legende. În România, faptele bune se pedepsesc crunt!

SportM: Noul şef de la UTA a atacat în trecut jucătorii, l-a silit pe Lăcătuş să plece… Are stofă de conducător?
Bara: Judecînd pe baza experienţei umane cu dînsul, îi pun la îndoială capacitatea managerială. Ce conducător e acela care-i face pe fotbalişti alcoolici, beţivi şi vînzători? Stilul lui e simplu: tupeu mult, intrigi, investiţii ioc. Un an de zile n-a făcut decît să mă sape!

SportM: Veţi mai investi la altă formaţie?
Bara: Dacă o voi mai face, va fi numai o afacere, nu o pasiune. UTA a fost o poveste specială.

Continuarea in Sport Magazin numarul 81 (15 – 21 octombrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here