EXCLUSIV: Interviu Marin Barbu

Înscăunat în locul demisionarului Marius Lăcătuş, Marin Barbu (foto) are misiunea să o menţină pe UTA în eşalonul de elită al fotbalului românesc.

SportM: Domnule Barbu, ce v-a determinat să alegeţi UTA?
Barbu: A fost o alegere uşoară, pentru că vorbim de Divizia A, de o grupare de tradiţie, cu un lot deloc rău. Echipa are valoare. În ziua de azi nu ţi se oferă de două ori şansa de a antrena o formaÈ›ie din elita fotbalului românesc. În plus, fotbalul vestic e altă poveste, publicul e şi el la alt nivel, educat şi pătimaş. Sper să ne încurajeze şi să ne poarte spre victorie.

SportM: Vă asumaţi o misiune curajoasă. Nu vă e teamă de frămîntările petrecute la Arad în ultima vreme?
Barbu: Momente grele există în viaţa fiecărui club. Dar eu spun că după furtună iese soarele, lucrurile deja se lămuresc şi va veni şi liniştea, care este esenţială pentru a avea rezultate. Această reaşezare sper să aducă şi come-back-ul. Înţeleg că la UTA situaţia e grea, însă eşti antrenor mare cînd îţi salvezi formaţia.

SportM: Unii jucători au avut probleme cu Lăcătuş, alţii cu noul patron, Sandu Ion. Cum veţi recîştiga vestiarul?
Barbu: Băieţii m-au primit bine şi eu zic că nu vor fi probleme. Aici e vorba despre muncă de echipă, se trece peste micile animozităţi, care există în orice familie. Trebuie să ştergem cu buretele ce a fost şi să ne concentrăm pe ce avem de făcut. Important e să comunicăm.

SportM: Sînteţi cunoscut ca un tehnician ce nu admite indisciplina…
Barbu: Poate şi asta să fi contribuit la alegerea mea. Pe unde am trecut eu, jucătorii nu au prea mişcat în front. Sînt profesionişti, trebuie să se conformeze dacă doresc să facem treabă împreună.

SportM: Care este obiectivul dumneavoastră imediat?
Barbu: Am convenit cu ofi cialii clubului că primul nostru gînd e salvarea de la retrogradare. Mi se pare un obiectiv de bun-simţ.

SportM: Pe ce perioadă se întinde contractul?
Barbu: Anul acesta rămîn precis. Pe urmă, în funcţie de ce iese, prelungim sau nu. Ştiţi cum e: ai rezultate, stai, n-ai rezultate, la revedere, drum bun!

Continuarea in Sport Magazin numarul 81 (15 – 21 octombrie 2007)

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...