EXCLUSIV: Interviu Laureniu Reghecampf

0
108

“Dacă în România ar fi cel puţin 10 echipe de valoare apropiată de cea a Stelei, a lui Dinamo sau a Rapidului, atunci am putea compara campionatul românesc cu Bundesliga”

SportM: Reghe, de aici, din România, se vede că atît în fotbal, cît şi în viaţa personală lucrurile îţi merg excelent. Ce ai făcut ca să meriţi asta?
Laurenţiu Reghecampf: Totul a venit de la sine. Nu am făcut nimic deosebit în afară de muncă, seriozitate şi felul meu de a fi , mereu cu zîmbetul pe buze!

SportM: În vară ai fost curtat de FC Köln. Ce te-a determinat să continui la “galben-negri”?
Reghecampf: Am avut o ofertă de la Köln, dar echipa mea nu a acceptat-o! În Germania totul este foarte simplu atunci cînd ai un contract. Clubul îţi dă voie să pleci sau îţi termini contractul! Dar să ştii că sînt foarte fercit la Aachen.

SportM: Ana-Maria este agent de jucători, ai rugat-o să te transfere undeva?
Reghecampf: Ana-Maria este pentru mine ceva deosebit, facem totul împreună, iar ea cunoaşte bine situaţia mea. Dacă ar avea o ofertă avantajoasă pentru “noi”, cu siguranţă mi-ar face un contract excelent!

SportM: Dar dacă o va face, crezi că va renunţa la comision?
Reghecampf: Nu ar renunţa la comision, pentru ca nu aş lăsa-o eu! Comisionul nu-l primeşte de la mine, ci de la echipă!

SportM: Eşti adeptul relaţiilor la distanţă sau te gîndeşti la o revenire în fotbalul românesc?
Reghecampf: Nu sînt adeptul relaţiei de la distanţă. Şi mie îmi lipseşte mult Ana, dar nu sînt de acord cu ideea că femeia trebuie să crească copiii, să facă de mîncare şi să spele, chiar dacă (zîmbeşte) ea face cu drag şi lucrurile astea, mai ales partea cu copiii. Ana are o emisiune de mare succes şi nu aş vrea să renunţe la ceea ce îi place să facă! Dacă mai devreme sau mai tîrziu ea va decide să renunţe la emisiune şi să vină în Germania, eu o aştept cu drag şi cu braţele deschise! Eu am o alta idee şi concepţie despre viaţă decît majoritatea bărbaţilor, iar Ana ştie bine lucrul acesta!

SportM: Ai jucat în Ghencea mai bine de trei sezoane, deci, teoretic, ai “microbul” stelist în sînge. Ce impresie îţi face Steaua actuală?
Reghecampf: Steaua a fost, este, şi va rămîne echipa cea mai iubită şi reprezentantativă din fotbalul românesc! Steaua are acum un lot bun, cu jucători tineri şi de foarte mare valoare, din moment ce s-a califi cat în Liga Campionilor!

SportM: Rapid a fost eliminată de Nurnberg, deşi n-a pierdut nici unul din meciurile dublei manşe. Cum a fost văzută în Germania evoluţia Rapidului?
Reghecampf: Rapidul a avut ghinion! Aici toată lumea vorbeşte frumos despre Rapid. Nimeni nu poate omite parcursul Rapidului din Cupa UEFA, cînd a eliminat două echipe de mare valoare din Germania: Hamburg si Hertha.

SportM: Fotbalul românesc s-a duelat în ultimii ani cu cel german în bătălia coeficienţilor UEFA. Se apropie Liga I de valoarea Bundesligii?
Reghecampf: Nu vreau să jignesc pe nimeni, ştiu cîţi bani se investesc acum în România, dar nu cred că putem compara în acest moment campionatul românesc cu Bundesliga! Dacă în România ar fi cel puţin 10 echipe de valoare apropiată de cea a Stelei, a lui Dinamo sau a Rapidului, atunci am putea să facem o comparaţie! Poate peste 3-4 ani, pentru că, din ceea ce observ eu, Liga I a devenit din ce în ce mai puternică, de la an la an.

SportM: Cît de mult contează pentru tine faptul că ai fost desemnat să porţi banderola de căpitan la Aachen?
Reghecampf: Pentru mine este o onoare să fiu căpitan şi să ştii că este răsplata unei munci de opt ani petrecuţi în Germania. Este dovadă că mi-am făcut foarte bine treaba şi asta mă bucură cel mai mult!

SportM: Alemannia caută din nou promovarea în acest sezon. Reveniţi vara viitoare în elită?
Reghecampf: Este un campionat foarte echilibrat anul acesta în 2. Bundesliga, poate cea mai dură competiţie din istorie. Se vor lupta pentru promovare echipe foarte puternice (Köln, Gladbach, Mainz, Kaiserslautern,1860 München, Aachen, Freiburg) şi de aceea, dacă vom reuşi să promovăm, va fi ceva superb.

SportM: La începutul lui 2005 ai fost anchetat pentru o presupusă implicare în scandalul meciurilor trucate, dar ţi s-a dovedit nevinovăţia. Cum a fost? Mai suferi încă de pe urma acelor acuzaţii ale arbitrului Robert Hoyzer? El a fost condamnat? A mai picat vreun fotbalist?
Reghecampf: Pentru mine nu a însemnat nimic, pentru că am fost amestecat în ceva cu care nu aveam nici o legătură, iar lucrul acesta s-a dovedit! Ce s-a întîmplă cu Hoyzer şi cu ceilalţi nu ştiu şi nici nu mă interesează.

SportM: Eşti un fotbalist cunoscut, ai fost de multe ori în vederile selecţionerilor naţionalei, dar pînă acum ai jucat o singură dată pentru tricolori. Nu este cam puţin?
Reghecampf: Echipa naţională este pentru orice jucător ceva deosebit. Este format din cei mai buni jucători ai unei ţări. Nu sînt decît 11 titulari şi 6 rezerve! Dacă nu eşti printre ei înseamnă ori că nu ai valoare ori că are ceva antrenorul cu “tine”(rîde)! Serios vorbind, ştiu că este puţin, dar totuşi sînt mîndru !

SportM: Austria şi Elveţia sînt foarte aproape de Germania. Speri să prinzi Euro 2008 în tricoul tricolor?
Reghecampf: Eu nu ştiu ce o să se întîmple nici măcar mîine. Pîna la campionatul european mai este foarte mult timp şi mai pot apărea multe surprize!

Integral in numarul 84 al Sport Magazin (5 noiembrie – 12 noiembrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here