EXCLUSIV: Interviu Ionut Stancu

Aflat pe finalul contractului cu Rapid, fundaşul de bandă stîngă a explicat pentru “Sport Magazin” că în mare proporţie viitorul său fotbalistic se va lega tot de gruparea alb-vişinie. Stancu a recunoscut totuşi că nu exclude în viitor şi o revenire la U Craiova, echipa care l-a lansat în fotbalul mare şi de care se simte încă legat sufleteşte

SportM: Cum te simţi acum din punct de vedere fizic?
Ionuţ Stancu: Bine, mi-am revenit complet şi pentru cariera mea cel mai important lucru este să fiu sănătos.

SportM: După acest lanţ nefericit de accidentări, nu îţi e încă puţin teamă să bagi piciorul la minge, cum se spune?
stancu: Deja mi-am propus sa uit toate ghinioanele din ultima vreme. Nu îmi mai este teamă de loc, nu mai simt nici o jenă, sînt refăcut aşadar şi pe plan psihic.

SportM: Pe tine te afectează în vreun fel schimbarea lui Cristiano Bergodi cu Mircea Rednic?
Stancu: Nu am avut probleme cu domnul Bergodi, nu am jucat din simplul motiv că eram accidentat. Cît despre relaţia cu Mircea Rednic, pot să spun doar că trebuie să ne ajutăm reciproc. Dînsul vrea performanţă, iar, dacă noi îl ajutăm să realizeze aceste obiective, totul va decurge foarte bine între noi, jucătorii, şi el.

SportM: Un nou antrenor, o nouă formulă tactică. Rednic pare tentat să folosească un sistem 4-4-2…
Stancu: E într-adevăr ceva nou faţă de mandatele lui Bergodi şi Răzvan, cînd jucam în sistemul 4-3-4 sau 3-4-3, dar fi ind profesionişti, trebuie să ne adaptăm fără comentarii la cerinţele antrenorului.

SportM: Poţi juca atît ca fundaş lateral, cît şi ca mijlocaş de bandă stîngă. Care poziţie crezi însă că îţi pune mai bine în valoarea calităţile?
Stancu: Sincer, mă descurc pe ambele posturi, ba chiar pot evolua cu acelaşi randament şi pe partea dreaptă.

SportM: La un moment dat, erai hotărît să pleci din Giuleşti. Ce te-a nemulţumit?
Stancu: A fost mai mult o pasă proastă, simţeam nevoia de schimbare. E greu să rezişti psihic cînd suferi accidentări una după alta şi mai mult stai pe bară. Treptat, mi-am dat seama că adevăratele greutăţi în viaţă sînt altele şi spre norocul meu nu am avut parte de probleme în familie.

SportM: Care este concret situaţia ta la Rapid în acest moment?
Stancu: Sînt în tratative cu clubul pentru prelungirea contractului şi, în principiu, o să accept oferta. Pentru viitorul meu ar fi bine să continui totuşi la Rapid, e un club mare şi nu doar pe plan intern, ci şi internaţional. Chiar dacă fi nanciar aş putea cîştiga mai bine la o formaţie de mîna a doua din Europa sau chiar la una din provincie, pentru mine contează mai mult şansa de a realiza şi performanţă.

SportM: Este exclusă în viitorul apropiat sau mai îndepărtat o revenire la Universitatea Craiova?
Stancu: Cu siguranţă nu, totul e posibil. Craiova are un loc aparte în sufletul meu, acolo am debutat în fotbalul mare, dar momentan vreau să rămîn la Rapid.

Continuarea in numarul 82 al Sport Magazin (22 – 28 octombrie 2007)

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...