Free Porn
xbporn
london escortsbuy instagram followersbuy tiktok followers

EXCLUSIV: Interviu Ioan Ovidiu Sabau

Dubla cu Atletico Madrid nu constituie o premieră a întîlnirilor dintre bistriţeni şi iberici. În urmă cu 15 ani, Gloria, condusă atunci de Constantin Cîrstea, obţinea un rezultat care uimea Europa. Una dintre marile forţe ale Spaniei, Real Zaragoza, a sosit la Bistriţa pentru prima manşă din Cupa Cupelor. Formaţia lui Victor Fernandez abunda de vedete, în urbea lui Dracula plimbîndu-se timp de două zile Javier Aguado, Caceres, Dario Franco, Aragon, Esnaider sau Celada. Meciul părea cîştigat dinainte de către spanioli. Totuşi, în faţa unei asistenţe record de 12.000 de spectatori, Cîmpeanu, Zegrean, Cristea, Mironaş, Săsărman, Răduţă, Stancu, Tararache, Sevastiţa, Lazăr, Matei, Lungu şi Balaur au obţinut o victorie istorică. La finalul primei reprize, Esnaider deschidea scorul pentru Real şi părea că spaniolii vor învinge fără eforturi deosebite. Lucrurile aveau însă să stea cu totul altfel. Răduţă şi Lungu au luat chipul lui Dracula şi au înscris în doar două minute, obţinînd cel mai mare succes internaţional pentru Gloria. Returul avea să fie unul zdrobitor, Zaragoza învingînd cu un sec 4-0, însă ardelenii nu pot uita cea mai frumoasă după-amiază din fotbalul bistriţean.

SportM: Va avea Gloria un cuvînt greu de spus în noul sezon?
Ovidiu Sabău: În ultimii ani, cred că Gloria a avut mai mereu ceva de spus. Să nu uităm că echipele cu pretenţii au plecat de multe ori învinse de aici.

SportM: Se poate vorbi despre o altă mentalitate?
Sabău: Indiscutabil. Lucrurile se mişcă acum altfel. Jucătorii privesc spre propria carieră cu o altă mentalitate, mult mai profesionist. Cred altfel în propriile forţe. La fel şi oamenii de aici, sînt acum mult mai apropiaţi de echipă.

SportM: Se pare că sosirea lui Atletico Madrid a produs ceva emulaţie în Bistriţa.
Sabău: Era şi firesc. O echipă celebră, de talia lui Atletico, nu apare în fiecare zi într-un orăşel ca al nostru. Oamenii au perceput acest eveniment ca pe un spectacol. M-am bucurat tare mult cînd i-am văzut înghesuindu- se la bilete. Cînd vin Steaua, Dinamo sau Rapid atmosfera e a unui mare meci de fotbal. Sosirea lui Atletico însă, repet, a fost privită ca un spectacol.

SportM: Cîţi dintre fotbaliştii din lotul tău a ajuns pînă acum la Madrid?
Sabău: Pe un teren de fotbal, în mod sigur, nici unul. Aşa, în vizită în vacanţe, poate au fost, chiar nu m-am gîndit să-i întreb. Oricum, să joace împotriva unei astfel de echipe celebre este o onoare, dar şi o motivaţie.

SportM: Ai simţit emoţii sau teamă din partea jucătorilor?
Sabău: Emoţii e firesc să aibă. În fond, au avut şi au în faţă o echipă cu staruri de talie mondială. Cine sîntem noi, Gloria, pentru Atletico? O echipă Foto necunoscută, de nicăieri. Tocmai de aceea le-am cerut să nu se teamă. Degeaba te aşezi la linia careului de 16 metri. Dacă te temi, oricum pierzi.

SportM: Cum vor sta lucrurile pe „Vicente Calderon”?
Sabău: Greu de spus. Sigur, uşor nu va fi. Însă eu, Neluţu Sabău, chiar nu vreau să merg doar în vizită la Madrid. Nu contează diferenţa de valoare sau cea a bugetelor. Le-am cerut jucătorilor concentrare.

SportM: Concentrare care le-a cam lipsit în returul cu Macabi.
Sabău: Exact. Le explicasem că victoria la două goluri diferenţă din Israel nu este suficientă. Şi au simţit pe pielea lor.

SportM: Preferai ca primul meci cu Atletico să-l jucaţi în deplasare?
Sabău: Chiar nu contează. În fotbalul actual, terenul propriu nu mai reprezintă un atu atît de important. Contează cum îţi construieşti strategia de joc.

SportM: Dar presiunea publicului?
Sabău: Un jucător profesionist trebuie să facă abstracţie de cei din tribună. Am fost pe destule stadioane de-a lungul carierei şi am văzut fel şi fel de suporteri. Dar, în timpul jocului, uitam de existenţa lor.

SportM: Nu te-a tentat să pleci în vara aceasta?
Sabău: Pentru ce să plec? I-am făcut o promisiune domnului Pădureanu şi vreau să o respect. Am spus că dacă se va investi în infrastructură voi rămîne aici, pentru că se pot realiza lucruri frumoase la Bistriţa.

SportM: Şi s-a investit?
Sabău: Lucrurile s-au mişcat aşa cum mi-am dorit. Se lucrează la un nou teren de antrenament şi, în curînd, vom avea şi noi instalaţie de nocturnă. Doar că domnului Pădureanu nu îi este deloc uşor, ar trebui să fie sprijinit şi din alte părţi.

Stiri recente

Andy Murray se retrage din tenis după JO Paris 2024

Andy Murray a anunţat că se va retrage din tenis, după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.„Am ajuns la...