EXCLUSIV: Interviu Grigore Sichitiu

Rapidul şi-a schimbat în această vară conducerea tehnică. Echipa nu merge rău nici în campionat, nici în Cupa UEFA. Clubul este însă oarecum măcinat de mişcările efectuate prin birouri

Multe s-au întîmplat la Rapid în ultimele luni. Plecări şi sosiri ale jucătorilor, aducerea unui antrenor străin (italianul Cristiano Bergodi), însă ceea ce tulbură mai mult apele sub Podul Grant este un “du-te – vino” parcă fără sfîrşit prin funcţiile de conducere. Retras din activitatea de fotbalist şi abia instalat director sportiv la Rapid, Viorel Moldovan nu a mai rezistat mult la clubul lui George Copos. După ce în Giuleşti a revenit Nicolae Manea, fostul “Moldo-gol” a simţit că nu mai era loc pentru el. Mai recent, şi directorul tehnic, Grigore Sichitiu, a plecat de lîngă calea ferată, acceptînd o provocare venită de la Piatra-Neamţ, iar preşedintele Constantin Zotta a pus şi el pe tapet varianta despărţirii. Sichitiu ne-a acordat un interviu în exclusivitate despre schimbarea macazului său spre Pietricica

SportM: Ce v-a determinat să plecaţi de la Rapid?
Grigore Sichitiu: Pur şi simplu am avut o ofertă foarte interesantă de la Ceahlăul şi m-am decis să o onorez. Acolo există o infrastructură excelentă, o bază materială remarcabilă. Şi Rapid are o bază de pregătire bună, dar nu are un stadion cum are acum Ceahlăul. În plus, oraşul este alături de echipă. Primăria, consilierii de la Primărie, toată lumea sprijină Ceahlăul. Am considerat că ar fi nimerit să pun experienţa mea în slujba unui asemenea club.

SportM: Cum caracterizaţi ultima perioadă petrecută în Giuleşti?
Sichitiu: Pentru mine, a fost o perioadă foarte bună. Mi-am îndeplinit toate obligaţiile prevăzute în fi şa postului, începînd de jos, pînă la prima echipă. Pentru prima oară după cinci ani au fost promovaţi în lotul echipei mari doi jucători din curtea proprie. Pînă mai de curînd, copiii nu au avut programe de pregătire bune, se făceau puţine antrenamente… Apoi, la capitolul transferuri, am avut un program reuşit. În peste 90 la sută din cazuri jucătorii aduşi corespund pentru performanţă. Puţini au crezut că Rapidul se va afl a unde se afl ă acum. Am avut o colaborare extraordinară şi cu noua conducere tehnică, o organizare pusă la punct, am lucrat bine.

SportM: Ce părere aveţi despre plecarea lui Viorel Moldovan?
Sichitiu: Nu pot să comentez acest fapt.

SportM: În ce relaţii aţi rămas cu George Copos?
Sichitiu: Nu are legătură plecarea mea cu domnul Copos sau cu relaţia dintre noi. Rămînem în aceleaşi raporturi bune.

SportM: Cu Nicolae Manea cum vă înţelegeaţi?
Sichitiu: Aaa! Nu pot să spun decît că Nae rămîne acelaşi Nae… Îl apreciez!

SportM: Aţi lăsat loc de “bună ziua!” la Rapid?
Sichitiu: Categoric! Eu nu m-am certat cu nimeni acolo, eu am plecat doar pentru că am primit o ofertă pe care nu am putut-o refuza.

SportM: …Şi din punct financiar?
Sichitiu: Asta contează mai puţin. Să ştiţi că am avut şi alte oferte, din Golf, foarte tentante din punct de vedere fi nanciar, pe care le-am refuzat. Dar am decis să merg la Piatra-Neamţ şi datorită antrenorului de la Ceahlăul, prietenului meu, Viorel Hizo.

SportM: Credeţi că e posibil să regretaţi cîndva plecarea de la Rapid?
Sichitiu: Deşi am lăsat o echipă pe locul al doilea în clasament pentru una cu probleme, deşi am lăsat Bucureştiul, eu nu regret niciodată plecările mele.

SportM: Ce obiective aveţi la Ceahlăul?
Sichitiu: În primul rînd, stabilizarea echipei şi rămînerea în Liga I. Apoi, vom mai vedea.

SportM: Cum simţiţi Rapidul anul acesta?
Sichitiu: O echipă echilibrată, cu o conducere tehnică foarte bună, care benefi ciază de un regulament tentant de premiere şi care se poate bate pentru obţinerea titlului de campioană.

SportM: V-aţi mai putea întoarce la Rapid?
Sichitiu: Din punctul meu de vedere, e posibil.

SportM: Credeţi că nu veţi mai lucra niciodată în Asia?
Sichitiu: În fotbal, niciodată să nu spui niciodată!

FOTO: Marius Măldărăşanu şi Grigore Sichitiu, pe vremea cînd vîsleau în aceeaşi barcă


Sport Magazin numarul 78 (24 – 30 septembrie 2007)

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...