EXCLUSIV: Interviu Gigel Bucur

După un prim sezon difi cil la Timişoara, în care a avut mari probleme cu acomodarea, Gigel Bucur (foto) pare să fi revenit treptat la forma care l-a propulsat la echipa naţională. Anul trecut, fostul golgheter al campionatului şi-a regăsit setea de gol şi a înscris de nouă ori. Cu cele două goluri marcate în meciul de debut cu Poli Iaşi, Gigel Bucur şi-a depus deja candidatura pentru un nou titlu de golgheter al Ligii I

SportM: Se poate spune deja că te-ai acomodat defi nitiv la Poli?
Gigel Bucur: Sînt deja de doi ani la Timişoara şi mă simt bine aici. Normal, m-am acomodat mai demult, de un an.

SportM: Te ajută faptul că Ganea e un jucător de forţă care îţi poate crea culoare către poarta adversă?
Gigel Bucur: Ganea e un fotbalist cu experienţa şi valoare certă. E normal să colaborez aşadar foarte bine cu el. Mă înţeleg totuşi foarte bine şi cu Cristea sau Mansour.

SportM: O dată cu sosirea lui Stancu şi Raţiu aţi reîntregit o parte din „gaşca nebună” la Timişoara…
Gigel Bucur: Să nu-l uităm şi pe Sorin Rădoi, sîntem aşadar patru fotbalişti care am evoluat în Regie. La Sportul am făcut o echipă frumoasă şi mă bucur că sîntem colegi aici. Sper să se integreze şi Raţiu, deoarece Stancu şi Rădoi au reuşit deja acest lucru.

SportM: Pe cînd să ne aşteptam la un cuplu al naţionalei format din Mazilu şi Bucur?
Gigel Bucur: Îmi doresc să ajung din nou la echipa naţională. Asta depinde numai de mine. Mazilu este un atacant foarte valoros care, cu siguranţă, va juca la prima reprezentativă.

SportM: Mulţi spun că foştii jucători de la Sportul Studenţesc nu se acomodează la echipele  unde se duc. Ce părere ai despre această idee?
Gigel Bucur: Este o idee falsă. Stăncioiu e căpitan la CFR, Mazilu şi Lazăr sînt jucători de bază la Rapid, iar Farmache este o prezenţă constantă printre titulari la Farul.

SportM: Cum vezi rivalitatea dintre jucătorii autohtoni şi cei străini, ţinînd cont că tot mai multe formaţii preferă să transfere atacanţi de culoare din Brazilia, Portugalia sau Africa?
Gigel Bucur: Consider că la noi în ţară avem jucători valoroşi, dar dacă sînt aduşi fotbalişti buni de afară, nu avem nimic împotrivă. Cred însă că există destui fotbalişti valoroşi în România.

SportM: S-au făcut multe investiţii în echipă şi în acest sezon. Personal, consideri că Poli se poate lupta cu şanse reale la titlul de campioană?
Gigel Bucur: Avem o echipa bună într-adevăr, ne-am şi omogenizat. Jucăm de un an împreună şi avem şanse să ne batem la un loc fruntaş.

SportM: Sosirea lui Dusan Uhrin Jr. a adus ceva nou la echipă din punct de veder tactic sau al pregătirii fizice?
Gigel Bucur: Jucăm mai ofensiv în comparaţie cu sezonul trecut, asta s-a văzut şi în primul meci. Sper să continuăm în acelaşi fel.

SportM: Ai avut vreun dialog cu el între patru ochi? Ţi-a explicat ce doreşte de la tine în mod special?
Gigel Bucur: Am vorbit, normal, şi mi-a cerut anumite lucruri în privinţa prestaţiilor mele.