EXCLUSIV: Interviu Eric Bicfalvi

0
123

Tînărul mijlocaş al naţionalei de tineret şi al Stelei, Eric Bicfalvi (foto), consideră că punctul obţinut în faţa Franţei va cîntări greu în balanţa calificării

SportM: Eric, am reuşit două egaluri contra Franţei şi avem avantajul rezultatelor directe. Se poate spune că sîntem favoriţi la calificare?
Bicfalvi: Am luat o opţiune serioasă, dar să nu uităm că mai avem de jucat cîteva partide la fel de importante, cu Malta, Ţara Galilor sau Bosnia. Totodată, contează şi ce face adversarul, în speţă Franţa. Să vedem etapa următoare, cînd noi primim vizita Maltei, iar ei, cîteva zile mai tîrziu, se deplasează la galezi. Dacă se împiedică acolo, am scăpa definitiv în lideri!

SportM: În ultima vreme aţi avut o serie remarcabilă, egal cu Anglia, victorie cu Bosnia, egal cu Franţa… E mare foamea de performanţă?
Bicfalvi: Bineînţeles! Simţim că e momentul nostru, formăm o familie, aşezarea tactică ne vine ca o mănuşă şi ar fi păcat să nu concretizăm toţi aceşti factori în rezultate.

SportM: Ce jucător francez ţi-a pus probleme la Iaşi?
Bicfalvi: N-aş putea spune că unul anume, pentru că eu n-am avut adversar direct. Mi-am făcut treaba la mijloc şi sper că m-am ridicat la înălţime.

SportM: V-a impulsionat şi succesul naţionalei mari cu Olanda?
Bicfalvi: Absolut. Jucătorii de la prima reprezentativă au evoluat excelent împotriva “Portocalei mecanice” şi victoria lor frumoasă a constituit un imbold pentru noi. Să apărăm culorile cum au făcut-o şi ei.

SportM: Reprezentativa de tineret a fost primită călduros în Moldova. Cum a fost însă atmosfera la meci?
Bicfalvi: Superbă e puţin spus. Nu m-am aşteptat la aşa ceva! Vorbeam cu colegii în vestiar şi erau şi ei impresionaţi de primirea de care am avut parte. Sîntem siguri că la Piatra Neamţ, cu Malta, va fi la fel.

SportM: La meciul cu Franţa au fost o mulţime de scouteri. Ce campionat te-ar atrage?
Bicfalvi: Oriunde în străinătate e bine! Dar ca stil de joc, întotdeauna mi-a plăcut campionatul Spaniei, Primera Division.

SportM: Te aşteaptă la club un duel chiar cu o trupă din Primera, FC Sevilla…
Bicfalvi: E o confruntare crucială. O victorie ar fi un balon de oxigen, însă şi o remiză ne-ar prinde bine.

Continuarea in numarul 82 al Sport Magazin (22 – 28 octombrie 2007)