EXCLUSIV: Interviu Dorin Goian

0
127

Fundaşul central al Stelei şi al echipei naţionale, Dorin Goian (foto), trăieşte sentimente contradictorii în această perioadă a carierei. Deşi este titular în echipa naţională, pentru care a marcat golul victoriei în decisivul meci cu Olanda, “Goe” nu poate omite perioada mai puţin fastă de la echipa sa de club

SportMagazin: Cum împarţi sentimentul calificării la un Campionat European cu acela de învins în serie la meciurile din Liga Campionilor?
Dorin Goian: Este o întrebare la care îmi vine greu să răspund. Steaua este echipa care mă plăteşte şi nu este un sentiment plăcut să pierzi în Liga Campionilor. Sînt bucuros pentru calificarea “naţionalei” la Euro, dar cu un ochi rîd şi cu unul plîng. În viaţă nu le poţi avea pe toate.

SportMagazin: După cum a decurs jocul de la Sevilla, crezi că puteaţi obţine acolo măcar o remiză?
Goian: După aspectul jocului, nu cred că meritam. Sevilla a cîştigat pe merit partida. În fotbal însă, nu cîştigă mereu echipa care joacă mai bine, aşa că puteam spera, la un moment dat, la un egal.

SportMagazin: Cum aţi comentat în vestiar acel 7-0 de la Arsenal – Slavia? Vă sperie mai tare acum returul de la Londra?
Goian: Nu ne aşteptam să piardă chiar cu 7-0. Cred că noi nu vom greşi la fel ca Slavia la Londra şi am încredere că vom face un meci bun.

SportMagazin: În ce măsură un eventual parcurs lung în cupele europene şi o întrecere internă tot mai aprinsă, mai dură ar putea afecta starea fizică a ta şi a colegilor tăi selecţionaţi pentru Euro?
Goian: Nu cred că asta este o problemă. Organismul uman are multe resurse.

SportMagazin: Steaua va întîlni în Cupa României un adversar din partea superioară a clasamentului, Unirea Urziceni. Anul acesta vă interesează cu adevărat competiţia respectivă?
Goian: Pe noi ne-a interesat Cupa în fiecare an. Pînă acum însă, nu ne-a prea ieşit. Sper ca anul acesta să o cîştigăm din nou. Luptăm pe trei fronturi, ca de obicei. CFR Cluj, pericolul numărul 1

SportMagazin: Care adversar ţi se pare mai greu de oprit în cursa din campionat: CFR Cluj, Poli Timişoara, Unirea Urziceni, Rapid sau Dinamo?
Goian: Principalele contracandidate la titlu sînt CFR Cluj, Rapid şi Dinamo. Cred însă că CFR este cel mai periculos adversar în acest moment.

SportMagazin: Care este echipa la care visezi să joci şi de ce?
Goian: Nu am nici o preferinţă de acest gen. Sînt fericit la Steaua deocamdată.

Integral in Sport Magazin numarul 83 (29 octombrie – 4 noiembrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here