EXCLUSIV: Interviu Ciprian Tanasa

Transferat la pachet cu Andrei Prepeliţă de la FC Argeş pentru 1,5 milioane de euro, Ciprian Tănasă (foto) a reuşit un debut de senzaţie în tricoul Universităţii Craiova, marcînd al doilea hattrick din cariera sa pe prima scenă a fotbalului românesc. Cu toate acestea, fostul atacant al Piteştiului nu şi-a propus să calce pe urmele lui Ion Oblemenco şi Gică Craioveanu şi să-şi treacă acest trofeu în palmares.

SportM: Te aşteptai la un asemenea debut de sezon, ţinînd cont că în pregătiri nu ai marcat prea des?
Tănasă: Îmi doream un joc bun la debut şi o victorie, dar nu credeam că voi înscrie de trei ori. Le mulţumesc colegilor pentru că mi-au oferit posibilitatea să înscriu de atîtea ori. S-a văzut că ne înţelegem bine şi formăm o echipă, deşi sîntem la început de drum.

SportM: Este posibil sa devii golgheterul campionatului?
Tănasă: Nu îmi doresc titlul de golgheter, sper doar ca în viitor să îmi ajut echipa cît mai mult şi să marchez în fi ecare etapă.

SportM: Dupa victoria din prima etapă, suporterii olteni au început deja să viseze la titlu. Este un obiectiv realist?
Tănasă: Daca vom reuşi cît mai multe evoluţii precum cea din meciul cu Farul, vom fi mereu pe primele locuri şi, de ce nu, putem să ne batem şi pentru campionat. Trebuie însă să avem constanţă, să jucăm la fel pînă la fi nalul sezonului.

SportM: Care echipă crezi că are cele mai multe şanse la titlu şi de ce?
Tănasă: Fiecare echipă are şansa ei, depinde doar de continuitate şi de cum va reuşi fi ecare să se exprime în teren.

SportM: Cu cele trei goluri crezi că ai intrat deja în graţiile suporterilor?
Tănasă: Eu ştiam ce suporteri are Craiova, cred că sînt cei mai fi erbinţi din ţară. Nu credeam însă că fanii îmi vor striga numele încă de la primul meci pe “Ion Oblemenco”…

SportM: Cum ţi se par condiţiile la stadion şi la club în general?
Tănasă: Condiţiile pe care le-am găsit la Universitatea sînt excepţionale, de cupele europene. Ceea ce se întîmplă în jurul nostru ne obligă şi pe noi, jucătorii, să avem prestaţii de înalt nivel şi să mergem la anul în Europa.

SportM: Ai petrecut mulţi ani la FC Argeş şi probabil ai rămas ataşat de această echipă. Crezi că vor reveni în Liga I în curînd?
Tănasă: Eu sper, pentru că Piteştiul merită cu siguranţă să aibă echipă pe prima scenă.

SportM: Pe cînd o selecţie la echipa naţională? Poate chiar pe “Ion Oblemenco”…
Tănasă: Ar fi frumos, dar acum nu mă gîndesc la asta, vreau doar să ajung împreună cu echipa mea în fruntea fotbalului românesc, apoi mai vedem…

Stiri recente

Danemarca – România, scor 39-23, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial

Naţionala României a pierdut , la Herning, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial, cu Danemarca, scor...