EXCLUSIV: Interviu Ciprian Deac

0
126

Deşi nu prinde încă primul 11 la CFR Cluj, internaţionalul de tineret Ciprian Deac este considerat unul dintre cei mai de perspectivă tineri jucători din ţară. Mijlocaşul echipei naţionale sub 21 de ani este încrezător că, împreună cu coechipierii săi, poate obţine un rezultat de excepţie la Campionatul european de tineret din 2009

SportM: Victor Piţurcă a declarat recent că tu şi Torje sînteţi în vederile lui pentru naţionala mare. Crezi că sînt şanse reale ca acest lucru să se întîmple în viitorul apropiat?
Ciprian Deac: Mă bucură mult afirmaţiile dînsului, dar sînt conştient că mai e drum lung pînă acolo. Pentru a-mi îndeplini visul să joc la prima reprezentativă, trebuie întîi să devin titular la echipa de club.

SportM: Crezi că lipsa de experienţă este principalul motiv pentru care nu joci meci de meci la CFR Cluj?
Ciprian Deac: Nu cred că vîrsta are vreo importanţă. Probabil eu sînt de vină că nu dau mai mult din mine. Ştiu că pot juca mai bine, dar este şi greu totodată să dovedesc acest lucru în cele cîteva minute pe care le prind pe teren.

SportM: După cele două meciuri de egalitate împotriva Franţei, plecaţi cu prima şansă la calificare pentru Campionatul European de tineret din 2009. Mai pot apărea surprize neplăcute?
Ciprian Deac: Sper că nu, însă mai avem două meciuri foarte difi cile contra Ţării Galilor. Să nu uităm că au învins recent Franţa, ceea ce demonstrează că au valoare şi au devenit principala noastră candidată la primul loc.

SportM: În campaniile trecute de calificare la Campionatul European am eşuat de fiecare dată. Care crezi că este cheia succesului din aceste preliminarii?
Ciprian Deac: Vă spun sincer, cred că sîntem cea mai talentată generaţie din ultimul deceniu. Spun acest lucru şi din ce am auzit de la o grămadă de specialişti din fotbal.

SportM: În cazul unei mult dorite calificării, ce obiectiv vă puteţi propune la turneul final?
Ciprian Deac: Cu siguranţă nu vom merge acolo în plimbare, avem potenţial să realizăm o performanţă frumoasă.

Sport Magazin numarul 88 (4 – 10 decembrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here